Пређи на садржај

4. СЕПТЕМБАР 2017.
ФИНСКА

Јеховини сведоци пружају утеху након напада у Турку, у Финској

Јеховини сведоци пружају утеху након напада у Турку, у Финској

ХЕЛСИНКИ. У петак по подне, 18. августа 2017, једна наша сестра је убијена у Финској у нападу који се истражује као чин тероризма чије су мете биле жене. У нападу који се одиграо на тргу у Турку, граду на југозападној обали Финске, поред наше сестре убијена је још једна жена, а рањено осморо људи. Одмах након напада представници финске подружнице, покрајински надгледник и старешине пружили су утеху и подршку онима који су погођени овим трагичним догађајем.

Веико Леинонен, портпарол подружнице у Финској, рекао је: „Ово је веома трагичан и узнемиравајућ догађај. Нарочито смо тужни што је једна наша сестра пионирка убијена у насумичном нападу док је учествовала у сведочењу у метрополама. Знамо да, упркос свим мерама опреза, није увек могуће спречити непредвиђене догађаје, укључујући и насиље и терор. Међутим, настављамо да тешимо једни друге, а нарочито породицу убијене сестре. Молимо се Јехови да пружи унутрашњи мир онима који су ожалошћени због овог болног губитка. И даље ћемо предузимати практичне кораке и нећемо дозволити да нас надвлада претерана забринутост док настављамо да проповедамо“ (Проповедник 9:11; Римљанима 15:13; Филипљанима 4:6, 7).

Да би пружила емоционалну подршку и духовну помоћ, подружница је послала писмо свим скупштинама у Финској. Подружница је такође у Турку организовала посебан састанак за 135 браће и сестара који учествују у сведочењу у метрополама како би их охрабрила. Ти пионири су веома храбри и једва чекају да наставе са сведочењем на јавним местима.

Многи који живе у Турку веома су узнемирени чињеницом да се овај напад догодио у Финској, земљи коју често описују као једну од најбезбеднијих на свету. Само дан након напада, наша браћа су саосећајно слушала и тешила људе у служби на тргу на ком се десио напад и у служби од врата до врата.

Подружница у Финској је захвална нашем међународном братству за многе молитве и писма подршке (1. Петрова 2:17, 5:9). Али пре свега, сви заједно захваљујемо Јехови, Богу „који даје истрајност и утеху“ (Римљанима 15:5).

Контакт:

Међународни: Дејвид Семонијан, Служба за односе с јавношћу, тел.: +1 845 524 3000

Финска: Веико Леинонен, тел.: +358 400 453 020