Пређи на садржај

Јеховини сведоци учествују у посебној акцији у Осаки (лево) и Токију (десно горе и доле)

30. ЈУЛ 2024.
ЈАПАН

Јеховини сведоци из седам земаља учествовали у посебној проповедничкој акцији у Осаки и Токију

Јеховини сведоци из седам земаља учествовали у посебној проповедничкој акцији у Осаки и Токију

Од 13. маја до 2. јуна 2024, хиљаде Јеховиних сведока из Јапана учествовало је у посебној проповедничкој акцији у урбаном подручју Осаке и Токија. Осим тога, у акцији је учествовало још око 350 Јеховиних сведока из Аустралије, Канаде, Француске, Немачке, Јужне Кореје, Сједињених Држава и са Новог Зеланда.

У Токију и Осаки има укупно више од 15 милиона становника. Тамошња браћа и сестре су заједно са онима из других земаља учествовали у разним видовима сведочења у јавности. Имали су многе лепе разговоре и започели су много библијских курсева.

Сестра из Аустралије у служби са сестром из Јапана

Док је стајала поред колица с литературом, једна наша сестра се молила да разговара с неким ко жели да проучава Божју Реч. Убрзо је пришао један човек и рекао да жели да сазна више о Библији. Пошто говори кинески, сестра се договорила с браћом која знају тај језик да га посете. Човек је присуствовао састанку само два дана након тог првог разговора.

Једна сестра је у служби од куће до куће разговарала с једном женом и показала јој видео Зашто проучавати Свето писмо? Кад га је погледала, жена је о питањима која су постављена у видеу рекла: „И ја сам се исто то питала!“ Радо је прихватила библијски курс и присуствовала је састанку заједно с нашом сестром.

Браћа и сестре из скупштине Хонмачи у Осаки дочекују браћу из других земаља која су дошла да учествују у акцији

Акција је такође свима који су учествовали пружила дивну прилику да уживају у дружењу с браћом и сестрама из разних крајева света. Аика, 20-годишња сестра из Тацуна у Јапану, каже: „Било је незаборавно. Веома сам захвална Јехови што сам могла да учествујем у овој акцији.“ Старешина по имену Акихиро је рекао: „Много нас је охрабрило што смо сарађивали с браћом и сестрама из других земаља. То је освежило нашу службу.“

Веома смо захвални великом броју браће и сестара који су се спремно ставили на располагање за ову посебну акцију и такорећи клицали на сав глас хвалећи Јехову (Псалам 110:3; Јездра 3:11).