Пређи на садржај

Кућа једног нашег брата коју је оштетио тајфун

18. НОВЕМБАР 2019.
ЈАПАН

Још један тајфун погодио Јапан

Још један тајфун погодио Јапан

Тајфун Буалои је 25. и 26. октобра 2019. разорио источну обалу Јапана. Буалои је трећи у низу тајфуна који од септембра погађају исток Јапана. Пре њега, Јапан је страдао од тајфуна Факсаји и Хагибис. Последњи тајфун је проузроковао изливање река и изазвао велике поплаве у овом региону. Најмање 81 дом наше браће је оштећен. Премда нема извештаја о томе да је неко од наше браће изгубио живот, једна сестра је повређена. Браћа и сестре у префектури Чиба много су пропатили због ова три тајфуна.

Браћа из три Одбора за хуманитарну помоћ већ су организовала како да се помогне објавитељима с подручја које су погодили тајфуни Факсаји и Хагибис. Ови одбори сада брину и о браћи коју је погодио тајфун Буалои. Подружница у Јапану сарађује са овим одборима у бризи за нашу браћу тако што обезбеђује помоћ у чишћењу, дезинфекцији и поправкама кућа и станова. Покрајински надгледници се труде да пруже охрабрење браћи и сестрама.

Током овог тешког периода, молимо се за нашу браћу у Јапану, уверени да Јехова брине за своје слуге „који су скрханог духа“ због ових природних катастрофа (Псалам 34:18).