Пређи на садржај

23. ОКТОБАР 2019.
ЈАПАН

Тајфун Хагибис, последња олуја која се обрушила на Јапан

Тајфун Хагибис, последња олуја која се обрушила на Јапан

Тајфун Хагибис, који је 12. и 13. октобра 2019. тутњао Јапаном, усмртио је најмање 77 људи и изазвао огромне поплаве широм те земље. На десетине хиљада домаћинстава је остало без струје и воде. И даље се трага за несталима. Сматра се да је овај тајфун најјача олуја која је од 1958. погодила Јапан. У неким деловима земље је пало око 890 милиметара кише.

Одговорна браћа су успела да ступе у контакт са свим објавитељима. Нико од њих није изгубио живот у овој олуји, мада је десеторо лакше повређено. Поред тога, више од 1200 домова наше браће је оштећено, као и 23 Дворане Краљевства. Три дворане тренутно не могу да се користе јер су поплављене или су остале без струје. Конгресна дворана у Точигију претрпела је мања оштећења.

Одбори за хуманитарну помоћ основани су у префектурама Фукушима и Нагано, а када се процени колику је штету овај тајфун изазвао, по потреби ће бити основано још таквих одбора. Објавитељима са погођених подручја допрема се храна и вода. Покрајинским надгледницима који служе у тим крајевима земље поверена је брига о објавитељима и они их храбре и пружају им утеху из Светог писма.

Сигурни смо да ће Јехова и даље бити уточиште за нашу браћу и сестре током овог тешког периода кроз који пролазе (Псалам 142:5).