Пређи на садржај

Обновљена Дворана Краљевства која се налази у Хирошими

7. НОВЕМБАР 2018.
ЈАПАН

Пружање помоћи жртвама поплава у Јапану

Пружање помоћи жртвама поплава у Јапану

Преко 47000 наше браће и сестара живи на западу Јапана, који је у јулу 2018. погођен разорним поплавама. Око 4900 добровољаца је убрзо након ове катастрофе прискочило у помоћ и очистило и поправило куће наших суверника и Дворане Краљевства.

Добровољци износе отпад из Дворане Краљевства приказане на слици на почетку чланка

Под надзором три Одбора за хуманитарну помоћ, наша браћа и сестре су очистили и поправили девет оштећених Дворана Краљевства, а у току је поправка још једне дворане. Такође, 184 дома наше браће је поправљено или оспособљено за коришћење, а у плану је да се ове године поправи још 11 домова.

Изглед Дворане Краљевства у Ехимеу пре и после радова на рашчишћавању отпада

Породица Абе из Ехимеа након што су браћа поправила њихову кућу која је била оштећена у поплави

Таро и Кеико Абе, који имају троје деце, само су једна од породица у Ехимеу којој је пружена помоћ. Само три дана након што је њихова породична кућа поплављена, браћа из њихове покрајине започела су с радовима на поправци куће. Било је неопходно ставити нови под. Такође, тамошњи Сведоци су им поклонили нове кревете и радне столове за децу.

Члан Водећег тела, Џефри Џексон, који је службено допутовао у Јапан, искористио је прилику да охрабри браћу износећи говор на посебном састанку одржаном 20. септембра у Дворани Краљевства у Окајами. Говор је пратило укупно 36 691 особа. У публици је било и жртава тајфуна и земљотреса који су у истом том периоду погодили Јапан. Брат Џексон је у свом говору рекао да Јехова увек брине за свој народ и теши га у свим невољама које га сналазе. Такође је одвојио време да поразговара са неким жртвама ове катастрофе и да им пружи реч утехе.

Наша браћа и сестре у Јапану и ми смо захвални што смо део Јеховине организације, која љубав показује на делу и одражава бригу нашег небеског Оца (2. Коринћанима 1:3, 4).

Брат Џефри Џексон, члан Водећег тела, посетио је сестру у Окајами која је преживела поплаву која је у јулу 2018. погодила запад Јапана