Пређи на садржај

7. МАЈ 2018.
ЈУЖНА КОРЕЈА

Јеховини сведоци нудили литературу током олимпијаде и параолимпијаде 2018.

Јеховини сведоци нудили литературу током олимпијаде и параолимпијаде 2018.

Током овогодишњих Зимских олимпијских и параолимпијских игара, одржаних 9-25. фебруара и 9-18. марта у Пјонгчангу, браћа и сестре у Јужној Кореји организовали су посебну акцију како би посетиоцима из свих делова света бесплатно делили библијску литературу.

У овој акцији је учествовало више од 7100 браће и сестара из разних делова земље. Многи од њих су дошли из Бусана, Гвангјуа, Инчона, Сеула и Сувона. Неки су допутовали чак са острва Јеју, популарне туристичке дестинације удаљене неких 500 километара од Пјонгчанга.

Сведоци су поставили 152 колица с литературом на 48 локација, између осталог и у олимпијском парку Гангнеунг и на олимпијском тргу у Пјонгчангу. Било им је дозвољено и да изложе публикације на улазу у један религиозни објекат у олимпијском селу.

Колица с литературом на северном улазу у олимпијски парк Гангнеунг

Поред тога, власти су дозволиле браћи да стоје с литературом на станици Гангнеунг, последњој станици недавно отворене линије брзог воза Гјонганг, који превози путнике од Инчона и Сеула до Пјонгчанга. На дан отварања олимпијских игара, кроз ову станицу је прошло више од 28000 путника.

Очекивано је око 80000 посетилаца из других земаља и зато су браћа припремила књиге, брошуре, часописе и трактате на 20 језика, укључујући и енглески, казашки, кинески, корејски и руски. Браћа и сестре који говоре корејски знаковни језик нудили су филмове на знаковном језику и тако су изразили добродошлицу и свим глувим особама које су дошле на параолимпијаду. Укупно је уручено више од 71200 публикација, укључујући и 22 000 позивница за Спомен-свечаност.

Јеховини сведоци у више од 35 земаља широм света користе преко 300000 колица с литературом. То им омогућава да дођу до више људи и да потпуно изврше своју службу (2. Тимотеју 4:5).