Пређи на садржај

Пређи на садржај

ВЕБ-САЈТ JW.ORG

Како пронаћи одређени садржај

Како пронаћи одређени садржај

На сајту jw.org, у делу БИБЛИОТЕКА, постављено је на стотине садржаја, међу којима се може пронаћи и материјал у аудио и видео формату. Следећи савети ће вам помоћи да пронађете садржај који тражите.

 Коришћење опције Претрага

Ако желите да пронађете садржај који у себи има одређене речи или изразе, користите опцију Претрага.

У поље Претрага укуцајте речи или изразе које тражите, а затим на тастатури притисните Ентер или кликните на иконицу за претрагу. Ако знате неколико кључних речи или израза који се појављују у некој публикацији, упишите их све. Тако ће садржај који тражите бити међу првим резултатима претраге.

Ако се прикаже превише резултата, претрагу сузите тако што ћете изабрати одређене врсте садржаја. То можете да урадите на неки од следећих начина:

  • На страници Претрага можете користити филтере. На пример, изаберите категорију Филмови да би вам се приказали резултати само из те категорије.

  •   Кликните на Прикажи све за поједину категорију да бисте видели резултате претраге само за ту категорију.

На страници Претрага биће приказани и садржаји који се не налазе на веб-сајту jw.org, већ само у ОНЛАЈН БИБЛИОТЕЦИ Watchtower.

Претрага публикације по наслову

Ако знате наслов публикације коју тражите или барем део наслова, можете је брзо пронаћи на следећи начин:

 Идите на БИБЛИОТЕКА > КЊИГЕ И БРОШУРЕ.

  • У падајућем менију Све упишите реч из наслова публикације коју желите да пронађете. На пример, ако тражите књигу Шта Библија научава, укуцајте „научава“ да би вам се на списку појавиле само публикације које у свом наслову имају реч „научава“. Затим кликните на наслов књиге коју тражите.

  • Кликните на Тражи.

Претрага часописа по датуму издања

Идите на БИБЛИОТЕКА > ЧАСОПИСИ.

Када се отвори та страница, на њој ће бити приказана последња четири издања часописа Пробудите се! и Стражарска кула (издање за јавност), као и последњих осам издања Стражарске куле за проучавање. Да бисте пронашли жељено издање часописа, урадите следеће:

  • У падајућим менијима изаберите одређено издање часописа, као и годину издања.

  • Кликните на Тражи.

 Преузимање публикација

На неким страницама постоје две врсте приказа публикација – табеларни и линеарни приказ.

Кликните на иконицу Табеларни приказ да бисте видели издања сложена једна до других. Он је постављен као подразумевани приказ.

Кликните на иконицу Линеарни приказ да бисте видели издања сложена једна испод других.

За свако издање је приказана насловна страница, наслов публикације и иконице за преузимање.

Кликните или додирните наслов публикације да бисте је читали онлајн.

Ово је иконица која отвара прозор из ког можете да преузмете издање у текстуалном облику.

Неке публикације су доступне у текстуалним форматима као што су PDF и JWPUB. За неке публикације постоји и издање с крупним словима.

Изаберите формат и издање које желите да преузмете.

Кликните на иконицу за преузимање публикације у аудио-формату и отвориће вам се прозор са аудио-садржајем за преузимање. Одаберите садржај који желите да преузмете.

Кликните на иконицу за преузимање публикације у видео-формату и отвориће вам се прозор са видео-садржајем за преузимање. Изаберите садржај који желите да преузмете.