Пређи на садржај

Јеховини сведоци у Мађарској похваљени за помоћ у одбрани од поплаве

Јеховини сведоци у Мађарској похваљени за помоћ у одбрани од поплаве

Веома обилне кише у јуну 2013. проузроковале су изливање река у Средњој Европи. У Мађарској, Дунав је дуж скоро целог тока достигао највиши забележени ниво.

Због хитности ситуације, власти су замолиле мађарску подружницу Јеховиних сведока за помоћ како би се спречила штета од поплаве. Подружница је одмах позвала скупштине које се налазе поред Дунава да се придруже акцији одбране од поплаве коју су организовале локалне власти.

Одазив скупштина је био одличан. Током наредних дана, више од 900 Сведока из 72 скупштине помагало је око ојачавања насипа дуж реке. Носили су беџеве на којима је писало „Јеховини сведоци“, њихово име и назив града из ког долазе.

У једном граду, представник Црвеног крста у Мађарској послао је једној скупштини следећу поруку: „Дугујемо вам захвалност и поштовање, будући да немамо често прилику да видимо такво јединство и спремност на сарадњу – да не спомињем колики сте пут превалили да бисте дошли! У свом граду с поносом говорим о вашем изванредном примеру!“

Председник једне организације за хуманитарну помоћ, који је и члан Мађарског парламента, послао је писмо нашој подружници у ком је захвалио Сведоцима за одличну подршку.