Пређи на садржај

Библиотека коју можете носити са собом

Библиотека коју можете носити са собом

Јеховини сведоци су 7. октобра 2013. објавили апликацију за преносиве уређаје која служи за читање и проучавање Библије и зове се JW Library. Ова бесплатна апликација садржи шест енглеских превода Библије, међу којима се налазе и King James Version и ревидирано издање Светог писма – превод Нови свет из 2013. a

Зашто смо је направили?

Милиони људи за посао и комуникацију користе паметне телефоне, таблет рачунаре и сличне уређаје. Пошто се материјал за читање и проучавање Библије већ може наћи на сајту jw.org, зашто смо направили JW Library?

Као прво, након што се ова апликација инсталира, за њено коришћење није потребан интернет, тако да може радити и када нисте конектовани на њега. Као друго, осмишљена је да помогне читаоцу да брзо пронађе библијске стихове и темељније проучава Библију. На који начин?

JW Library користан за проучавање Библије

Када отворите JW Library, прво ћете видети називе библијских књига. Након што одаберете једну, појавиће вам се списак поглавља те књиге. Тако за само неколико секунди можете пронаћи жељени стих. Ова апликација има разне додатке за проучавање Библије:

  • Фусноте наводе друга значења речи, као и додатне информације

  • Унакрсне референце указују на повезане библијске стихове

  • Опција претраге води корисника на сва места где је употребљена одређена реч или израз

  • Преглед садржаја на почетку сваке библијске књиге

  • Табела са именом писца сваке библијске књиге, указивањем на време и место писања, као и временским периодом о ком се говори

  • Део у боји са географским картама, табелама, хронолошким приказима, сликама и илустрацијама

Као и све публикације Јеховиних сведока, апликација JW Library је бесплатна. Она се финансира искључиво добровољним прилозима и преузета је већ више од милион пута (2. Коринћанима 9:7). Зашто не бисте и ви почели да користите ову занимљиву библиотеку коју можете носити са собом?

a Апликација је ажурирана у јануару 2014. Сада садржи и библијске цитате за сваки дан, као и песмарицу Јеховиних сведока.