Пређи на садржај

Светска промоција веб-сајта JW.ORG

Светска промоција веб-сајта JW.ORG

Јеховини сведоци су током августа 2014. широм света делили трактат којим су промовисали веб-сајт jw.org. Тог месеца је забележено скоро 65 милиона прегледа, што је преко 20 процената више него раније. Готово 10000 особа се пријавило да бесплатно проучава Свето писмо. То је пораст од 67 процената у односу на претходни месец. Ова акција је на разне начине помогла људима из свих делова света.

У потрази за одговорима на животна питања

У Канади је једна Сведокиња започела разговор у лифту с Мадлин и показала јој трактат Ко нам може пружити одговоре на најважнија питања? Мадлин је рекла да је претходне вечери стајала на тераси и молила Бога да јој помогне да пронађе одговоре на таква питања. Пре тога је у неколико цркава затражила да јој неко објасни Свето писмо, али нико се није одазвао. Убрзо је почела да проучава Свето писмо с Јеховиним сведоцима.

Први контакт са Светим писмом

На Филипинима, Роуина је разговарала с Кинезом који је стајао испред ресторана брзе хране. Дала му је трактат и рекла да Јеховини сведоци бесплатно поучавају људе о Светом писму.

Човек је рекао да никада није видео Свето писмо. Одлучио је да оде на покрајински састанак Јеховиних сведока. Након овог састанака је рекао да жели да сазна више о Светом писму и да ће га преузети с нашег веб-сајта.

Садржаји и на знаковном језику

Гиљермо, глуви Сведок из Шпаније, срео је Хорхеа, свог некадашњег школског друга који је такође глув. Хорхе је рекао да му је недавно умрла мајка и да има много недоумица и питања. Гиљермо му је дао трактат и објаснио како да на сајту jw.org пронађе садржаје на знаковном језику који ће му пружити одговоре. Такође га је позвао на састанак у Дворану Краљевства. Хорхе је дошао и од тада није пропустио ниједан састанак, иако живи 60 километара од дворане.

Ни забачена места нису заборављена

На Гренланду, два брачна пара Сведока су о свом трошку шест сати путовала бродићем да би дошла до насеља са 280 становника. Тамо су проповедали, делили трактате и показивали кратак филм са сајта jw.org на гренландском језику. С једним паром су почели да проучавају Свето писмо. Наставили су да проучавају путем телефона два пута недељно.

Током ове акције није се стигло само до забачених крајева на далеком северу. Сведоци у Никарагви организовали су дељење овог трактата људима који говоре језиком мајангна и живе у тропској шуми. Најпре су се без прекида 20 сати возили расклиматаним аутобусом по путевима пуним рупа, а затим су пешачили 11 сати, повремено кроз дубоко блато. Кад су коначно стигли, делили су трактате и показивали кратке филмове на језику мајангна. Мало је рећи да су људи били изненађени и одушевљени.

Естела је понудила трактат човеку који је пролазио кроз градић у амазонској прашуми у Бразилу. Човек је узео трактат, али га је ставио у џеп јер га није баш занимало о чему се ради. На повратку кући, покварио му се мотор на чамцу. Док је чекао помоћ, прочитао је трактат. Помоћу мобилног телефона посетио је сајт jw.org, прочитао неколико чланака и преузео неке кратке филмове. Неколико дана касније, срео је Естелиног мужа и замолио га да јој захвали за трактат. „Чланци које сам прочитао док сам чекао помоћ умирили су ме“, рекао је. „Мојој деци се много свиђају цртани о Марку. Редовно ћу посећивати сајт jw.org.“