Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Vorvik, država Njujork: Glavno sedište Jehovinih svedoka

Najvažniji događaji iz prošle godine

Najvažniji događaji iz prošle godine

DOK se u Sataninom svetu nevolje nižu jedna za drugom, oni koji služe Jehovi su „uvek zaokupljeni Gospodovim delom“ (1. Kor. 15:58). Na narednim stranicama će biti reči o tome kako se Jehovini svedoci širom sveta uzdaju u Jehovu, čine dobro i postupaju verno (Ps. 37:3).

Premeštanje našeg glavnog sedišta

Proširenje objekata u Volkilu završeno je 1. februara 2016. i sada se tamo nalaze Odbor podružnice Sjedinjenih Država, Službeno odeljenje i druga odeljenja. Nadalje, po završetku radova u Vorviku, betelska porodica iz Bruklina započela je ogroman projekat preseljenja iz Njujorka u Vorvik.

Od ponedeljka, 3. aprila 2017, posetioci će moći da uživaju u obilasku našeg glavnog sedišta u Vorviku. Moći će da idu u kratak obilazak s vodičem i da samostalno pogledaju sledeće tri izložbe:

  1.  „Sveto pismo i Božje ime.“ Izloženi su retki primerci Biblija i prikazano je zašto Božje ime treba da se nalazi u Svetom pismu.

  2.  „Narod za Jehovino ime.“ Izložba istorije duhovnog nasleđa Jehovinih svedoka koja prikazuje kako je Jehova postepeno vodio, poučavao i organizovao svoj narod da bi vršio njegovu volju.

  3.  „Glavno sedište — vera na delu.“ Interaktivna izložba koja objašnjava rad odborâ pri Vodećem telu i kako oni pomažu Jehovinim svedocima da slede biblijska uputstva da se sastaju, stvaraju učenike, uzimaju duhovnu hranu i međusobno pokazuju ljubav.

Samostalni obilasci izložbi biće mogući od ponedeljka do petka, od 8.00 do 16.00. Obilazak s vodičem će trajati 20 minuta i obuhvataće obilazak zgrada s kancelarijama i službenim prostorijama i imanje u Vorviku. Ovaj obilazak uz vodiča će biti moguć od ponedeljka do petka, od 8.00 do 11.00 i od 13.00 do 16.00.

Pre nego što organizujete posetu podružnici, molimo vas da pogledate informacije na veb-sajtu jw.org u delu O NAMA > PODRUŽNICE > Sjedinjene Države.

U OVOM DELU

Veći akcenat na propovedanju

Kako su se oni koji su izašli iz Betela prilagodili novim okolnostima?

„Vi ste najbolje komšije“

Izložba o istoriji Biblije održana 7. i 8. maja 2016. pružila je lepo svedočanstvo ljudima koji žive u okolini Betela u Bruklinu.

Novi sastanak — Hrišćanski život i služba propovedanja

Od januara 2016, sastanak radnim danom je izmenjen u celom svetu.

JW Broadcasting — utisci gledalaca

Televizija JW Broadcasting je počela s radom 2014. i trenutno se prevodi na preko 90 jezika. Šta o njoj kažu gledaoci?

Posvećenje podružnica

Posvećenje podružnica u Kirgiziji i Jermeniji bili su radosni događaji za Jehovin narod u tim zemljama.

Pravne bitke 2016.

Koje su pravne bitke vodili Jehovini svedoci tokom 2016?

Naši dopisnici javljaju

Vesti o aktivnostima Jehovinih svedoka u Argentini, Belizeu, Burundiju, Demokratskoj Republici Kongo, Italiji, Nemačkoj, Nepalu, Papui Novoj Gvineji i Ugandi.