Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Pismo Vodećeg tela

Pismo Vodećeg tela

Draga braćo i sestre,

U sedmom veku pre n. e., prorok Jezekilj je imao izvanrednu viziju. Video je ogromnu nebesku kočiju, koju je usmeravao Vrhovni Vladar svemira. Neverovatno je bilo to kako se kretala. Išla je munjevitom brzinom, čak i kada bi iznenada promenila pravac — nije morala ni da uspori ni da zaokrene! (Jezek. 1:4, 9, 12, 14, 16-27).

Ova vizija nas podseća na to da je nebeski deo Jehovine organizacije uvek u pokretu. A njen zemaljski deo? Prošla službena godina jasno je pokazala da i Jehovine sluge na zemlji brzim korakom idu napred!

Nebeski deo Jehovine organizacije je u punoj brzini

Ovde u Sjedinjenim Državama, članovi betelske porodice se sele iz Bruklina u novo sedište u Vorviku ili u druge betelske komplekse, a neki su otišli tamo gde je veća potreba za objaviteljima. I u mnogim drugim podružnicama širom sveta je u toku gradnja, renoviranje ili selidba. Kako je s tobom? Nema sumnje da si i ti imao pune ruke posla.

Duboko smo dirnuti i ohrabreni kada vidimo šta sve činite da biste išli u korak s Jehovinom organizacijom. Mnogi su se preselili tamo gde se još nije mnogo propovedalo. Drugi su počeli novu vrstu službe, primera radi, da služe na stranom jeziku. Neki su se oprobali u vidu svedočenja koji je za njih nov. I mnogi drugi su u nekom pogledu učinili više za Jehovu. A svi verni hrišćani, uključujući i stare i nemoćne, verno trče u trci za život, prateći promene u Jehovinoj organizaciji i tako dokazujući da je Satana lažov (1. Kor. 9:24).

Budite uvereni da Jehova vidi sve što činite za njega (Jevr. 6:10). Vaša spremnost nas podseća na Avrahama i Saru. Kada je imao oko 70 godina, Avraham se iselio iz haldejskog grada Ura i odveo porodicu u daleki Hanan, gde je i ostao da živi u šatorima sve do svoje smrti, još oko sto godina. Kako su samo bili samopožrtvovani! (Post. 11:31; Dela 7:2, 3).

Da li si i ti spreman da se žrtvuješ? Očigledno jesi, ako uprkos izazovima radiš ono što je Isus rekao da radimo, naime: „Idite i stvarajte učenike od ljudi iz svih naroda, krsteći ih u ime Oca i Sina i svetog duha“ (Mat. 28:19).

To što je Isus rekao „idite“ znači da treba da budemo aktivni. Divno je videti koliko toga su u protekloj godini postigli revni Isusovi sledbenici! Očigledno je da Jehova blagosilja propovedanje dobre vesti svim narodima (Mar. 13:10).

Mnogi se odazivaju na poruku o Kraljevstvu. Najveći broj objavitelja prošle godine bio je 8 340 847, a prosečan broj biblijskih kurseva svakog meseca bio je 10 115 264. Nema sumnje, nebeska kočija je u pokretu, a i ti ideš u korak s njom! Samo tako nastavi jer je preostalo još malo vremena. Vrata ka spasenju neće još dugo biti otvorena.

Imaj na umu godišnji citat za 2017, koji glasi: „Uzdaj se u Jehovu i dobro čini“ (Ps. 37:3). Kada činiš dobro služeći Jehovi, pokazuješ da se uzdaš u njega. Ne zaboravi da nikada nisi sam. Isus je obećao: „Ja sam s vama u sve dane do svršetka ovog poretka“ (Mat. 28:20).

GODIŠNJI CITAT ZA 2017. GODINU

„Uzdaj se u Jehovu i dobro čini“

Budi siguran da će te Jehova i dalje blagosiljati za to što mu verno služiš. Bilo da možeš učiniti malo ili mnogo, ono što je Jehovi važno jeste da mu daješ sve što možeš i to iz čistih motiva. Takvom daru se on raduje (2. Kor. 9:6, 7). Zato jačaj svoj odnos s Jehovom tako što mu se redovno moliš, proučavaš Božju Reč, ideš na hrišćanske sastanke i aktivno učestvuješ u službi propovedanja.

Sve dok ne istekne ovo malo vremena koje mu je preostalo, Đavo će na sve moguće načine pokušavati da nas navede da budemo neverni Jehovi (Otkr. 12:12). Ostanimo bliski s Jehovom i Đavo nikada neće uspeti u tome (Ps. 16:8). Znajte da vas sve mnogo volimo i cenimo sve što činite u Jehovinom delu u ovim poslednjim danima.

Vaša braća,

Vodeće telo Jehovinih svedoka