Vrati se na sadržaj

18. OKTOBAR 2023.
ANGOLA

Jevanđelje po Mateju i Dela apostolska objavljeni na angolskom znakovnom jeziku

Jevanđelje po Mateju i Dela apostolska objavljeni na angolskom znakovnom jeziku

U okviru posebnog programa održanog 23. septembra 2023, brat Johanes de Jager, član Odbora podružnice u Angoli, objavio je izlaženje Jevanđelja po Mateju i Dela apostolskih na angolskom znakovnom jeziku. Program je održan u Kongresnoj dvorani u Luandi, u Angoli, i prisustvovala je otprilike 1 881 osoba. Prevod ove dve biblijske knjige mogao je odmah da se preuzme sa sajta jw.org i u aplikaciji JW Library Sign Language.

Procenjuje se da u Angoli živi skoro 360 000 gluvih. Prva skupština na angolskom znakovnom jeziku oformljena je 2010. Danas u Angoli više od 1 000 objavitelja služi u 37 skupština, 7 grupa i jednoj predgrupi na ovom jeziku.

Ovo je prvi put da je neka biblijska knjiga objavljena na angolskom znakovnom jeziku. Jedan brat je o prevodu Dela apostolskih rekao: „Dinamičan prevod Dela apostolskih 8:26-30, gde Filip trči kako bi stigao Etiopljanina, pomogao mi je da bolje razumem zašto treba da se svesrdno zalažem u službi propovedanja.“

Uvereni smo da će prevod ove dve biblijske knjige na angolski znakovni jezik pomoći još mnogima da osete Jehovinu ljubav dok ih on „[obasjava] svojim licem“ (Brojevi 6:25).