Vrati se na sadržaj

Levo: braća i sestre na međunarodnom sajmu u Luandi u Angoli. Desno: brat (u sredini) pokazuje posetiocima kako izgleda biblijski kurs

12. SEPTEMBAR 2024.
ANGOLA

Na međunarodnom sajmu u Angoli prikazano kako izgleda interaktivni biblijski kurs

Na međunarodnom sajmu u Angoli prikazano kako izgleda interaktivni biblijski kurs

Od 23. do 28. jula 2024, održan je 39. Međunarodni sajam u Luandi u Angoli. Na sajam je došlo skoro 1 800 izlagača i oko 100 000 posetilaca. Jehovini svedoci su na ovom sajmu postavili štand sa biblijskom literaturom na devet jezika. Osim toga, u jednom delu štanda, posetioci su mogli da sednu i iz prve ruke saznaju šta je interaktivni biblijski kurs i kako on izgleda. Tokom sajma je 227 puta pokazano kako izgleda kurs, a preko 100 osoba je zatražilo da ih neko poseti.

Kada je jedna žena prišla našem štandu i rekla da bi volela da sazna nešto više iz Biblije, naša sestra joj je ponudila biblijski kurs. Žena je tokom razgovora postavljala puno pitanja, a posebno ju je zanimalo šta Biblija govori o budućnosti. S njom se sada redovno održava biblijski kurs.

Sestra pomoću ekrana na dodir pokazuje sajt jw.org

Jedna druga žena se iznenadila kada je saznala da potpuno besplatno nudimo biblijski kurs. Naša sestra joj je objasnila da to radimo zato što želimo da što veći broj ljudi sazna za dobru vest o Božjem Kraljevstvu. Nakon što je saznala da je ta žena ranije proučavala Bibliju sa Jehovinim svedocima, sestra joj je pokazala video Kako izgledaju naši sastanci? Žena se obradovala kad je razumela da svi mogu doći na naše sastanke, i izrazila je želju da nauči više.

Jedna žena koja je došla iz Portugala iznenadila se kad je videla Jehovine svedoke na sajmu. Rekla im je da je njena komšinica Jehovin svedok i da često razgovara s njom. Dodala je: „Vaša organizacija je neverovatna, hoću da više saznam o njoj!“ Obećala je da će, kad se vrati u Portugal, pitati komšinicu da započnu biblijski kurs.

Radujemo se što mnogi u Angoli žele da nauče više o Bibliji i rado prihvataju Jehovin poziv da uzmu „vodu života besplatno“ (Otkrivenje 22:17).