Vrati se na sadržaj

Predviđeni izgled trospratne zgrade u Angoli nakon renoviranja

25. APRIL 2022.
ANGOLA

Proširenje objekata podružnice u Angoli

Proširenje objekata podružnice u Angoli

U junu 2022. treba da počne renoviranje trospratne zgrade u kojima će biti stanovi i kancelarije. U sadašnjim objektima podružnice u Angoli, koji su izgrađeni 2003, nema dovoljno prostora za 207 članova betelske porodice.

Proširenje objekata je neophodno jer neki članovi betelske porodice žive u iznajmljenim stanovima. Zato su braća u decembru 2021. kupila ovu zgradu koja se nalazi na nekoliko minuta hoda od podružnice.

U renoviranoj zgradi biće 57 stanova otvorenog tipa u kojima će se nalaziti i prostor za rad od kuće. Takođe, planirano je da se napravi 60 kancelarija, od kojih su neke otvorenog tipa, a neke klasične. U kancelarijskom prostoru nalaziće se pokretni zidovi koji se mogu ukloniti, premestiti ili drugačije rasporediti u skladu s trenutnim potrebama. U renoviranom objektu će se nalaziti i konferencijske sale i višenamenske prostorije.

Očekuje se da će se članovi betelske porodice koji sada žive u iznajmljenim stanovima preseliti u ovu zgradu u februaru 2024.

„Molili smo se i sarađivali sa Međunarodnim centrom za projektovanje i gradnju kako bismo pronašli dodatni prostor koji nam je potreban“, kaže Samjuel Kampos, član Odbora podružnice u Angoli. „Kupovina i renoviranje ove zgrade je Jehovin odgovor na naše molitve.“

U Angoli ima više od 160 000 objavitelja. Na Spomen-svečanosti prošle godine bilo je više od 400 000 prisutnih, a objavitelji vode preko 200 000 biblijskih kurseva. Uvereni smo da će Jehova blagosloviti renoviranje ovog novog objekta koji će doprineti tome da se i dalje objavljuje dobra vest o Kraljevstvu (1. Letopisa 29:16).