Vrati se na sadržaj

Braća i sestre u izbegličkom kampu Lovue prate program pokrajinskog sastanka na čiluba jeziku

12. SEPTEMBAR 2019.
ANGOLA

U izbegličkom kampu u Angoli održani pokrajinski sastanci na jezicima lingala i čiluba

U izbegličkom kampu u Angoli održani pokrajinski sastanci na jezicima lingala i čiluba

Pokrajinski sastanak s temom „Budi jak!“ održan je 25. i 26. maja 2019, na jezicima lingala i čiluba u izbegličkom kampu Lovue. Ovaj kamp se nalazi 1022 kilometra od Luande, glavnog grada u Angoli. U vreme održavanja pokrajinskog sastanka u kampu je živelo 177 objavitelja. Programu na lingala jeziku prisustvovalo je oko 380 ljudi, a troje se krstilo, dok je programu na čiluba jeziku prisustvovalo oko 630 ljudi, a šestoro se krstilo.

Većina objavitelja koji se nalaze u ovom kampu pobegla je iz Demokratske Republike Kongo zbog nemira. Oni ne mogu da putuju na veće skupove u druge gradove jer im nije dozvoljeno da napuštaju kamp bez dozvole. Zato je podružnica organizovala da se pokrajinski sastanci održe upravo u izbegličkom kampu. Takođe je tamo izgradila dve privremene Dvorane Kraljevstva. U tim dvema dvoranama sastaju se četiri skupštine – tri na čiluba jeziku i jedna na lingala jeziku.

Pokrajinski nadglednik i predstavnik podružnice doputovali su u ovaj kamp 24. maja 2019. da bi pomogli oko postavljanja podijuma i opreme za ozvučenje. Iako su tamošnja braća izbeglice, doneli su za potrebe kongresa cerade, motke, užad, eksere i drugi potreban materijal.

Nakon programa je brat Onore Lontango, sluga pomoćnik u jednoj od skupština u kampu na čiluba jeziku, rekao: „To što smo videli da su pokrajinski sastanci održani ovde unutar kampa, uprkos ograničenjima, uverava nas da Jehova voli svakog pojedinca a ne samo grupu ljudi. Toliko sam srećan zbog toga!“

Nastavićemo da se molimo za našu braću i sestre koji su morali da napuste svoj dom zbog političkih sukoba. Znamo da će Jehova obezbeđivati duhovnu hranu i podršku svojim slugama bez obzira gde se oni nalaze (Rimljanima 8:38, 39).

 

Braća postavljaju podijum i montiraju opremu za ozvučenje

Šestoro nove braće i sestara ustali su da odgovore na pitanja za krštenje tokom pokrajinskog sastanka na čiluba jeziku

Braća i sestre koji govore lingala idu do reke udaljene oko dva kilometra da bi gledali krštenje

Brat Johanes de Jager, član Odbora podružnice u Angoli, sa braćom i sestrama koji govore lingala