Vrati se na sadržaj

7. MAJ 2015.
ANGOLA

Svedoci pomažu žrtvama poplave u Angoli

Svedoci pomažu žrtvama poplave u Angoli

Dvorana Kraljevstva Jehovinih svedoka u Lobitu u kojoj je bilo 70 centimetara mulja i vode

LUANDA, Angola. Obilne kiše koje su počele 11. marta 2015. prouzrokovale su poplave u provinciji Bengela, udaljenoj oko 500 kilometara od glavnog grada Luande. Život je izgubilo 85 ljudi i uništeno je 119 kuća. Podružnica Jehovinih svedoka u Angoli izveštava da nijedan Svedok nije poginuo, ali da je 11 kuća Svedoka uništeno ili veoma oštećeno. U Lobitu je oštećena i dvorana u kojoj Svedoci održavaju svoje sastanke.

Odmah sledećeg jutra nakon olujne kiše, Svedoci su osnovali Odbor za humanitarnu pomoć, kako bi procenili štetu i organizovali pružanje pomoći Svedocima iz pogođenog područja. Pomoć su dobili i oni koji nisu Svedoci. U Dvorani Kraljevstva u Lobitu, dobrovoljci su uklonili 70 centimetara mulja i vode i obavili neophodne popravke kako bi se već prvog vikenda održali posebni sastanci. Predstavnici angolske podružnice, koji su doputovali iz Luande, na tim sastancima su svojim suvernicima pružili duhovnu utehu i ohrabrenje.

Svedoci koji su dobrovoljno očistili i popravili oštećenja u Dvorani Kraljevstva u Lobitu

Portparol Jehovinih svedoka u Angoli, Tod Pekam, izjavio je: „Saosećamo sa svima koji se bore s posledicama ove razorne poplave. Podružnica u Angoli će i dalje nadgledati rad Odbora za humanitarnu pomoć i pružati pomoć žrtvama ove katastrofe.“

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Angola: Tod Pekam, tel.: +244 222 460 192