Vrati se na sadržaj

6. APRIL 2017.
AUSTRALIJA

Ciklon Debi pogodio Australiju

Ciklon Debi pogodio Australiju

U utorak 28. marta 2017, ciklon Debi pogodio je severnu obalu Kvinslenda i okolna ostrva. Vetar je dostizao brzinu i do 260 kilometara na sat. Ciklon četvrte kategorije čupao je drveće, oštetio zgrade i razbijao čamce u gradovima duž obale. Posledice ciklona Debi izazvale su ogromne poplave u gradovima u južnom Kvinslendu i severnom Novom Južnom Velsu, zbog čega je desetine hiljada ljudi ostalo bez električne energije.

Prvi izveštaji pokazuju da niko od Jehovinih svedoka nije ozbiljnije povređen niti je poginuo. Međutim, ciklon je oštetio kuće mnogih Svedoka, a jedna je potpuno uništena. Oštećene su dve Dvorane Kraljevstva (mesta gde se Svedoci sastaju).

Podružnica Jehovinih svedoka u Australiji formirala je dva odbora za pružanje humanitarne pomoći da bi se što efikasnije odgovorilo na potrebe ugroženih. Obezbeđeni su generatori, hrana i voda za žrtve u pogođenim oblastima. Svedoci u tim mestima takođe se trude da pruže duhovnu i emocionalnu podršku svojim suvernicima.

Vodeće telo Jehovinih svedoka iz svog glavnog sedišta organizuje pružanje humanitarne pomoći, koristeći novac od dobrovoljnih priloga za međunarodno delo propovedanja.

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000

Australija: Rodni Spinks tel.: +61 2 9829 5600