Vrati se na sadržaj

Sestre drže u rukama brošuru Budi srećan zauvek!, a iza njih je plakat sa Stražarskom kulom koja ima naslov „Mentalno zdravlje – Može li Sveto pismo pomoći?“

19. SEPTEMBAR 2023.
BOLIVIJA

Podizanje svesti o mentalnom zdravlju na međunarodnom sajmu knjiga u Boliviji

Podizanje svesti o mentalnom zdravlju na međunarodnom sajmu knjiga u Boliviji

Međunarodni sajam knjiga održan je u Santa Kruzu de la Sijeri, u Boliviji, od 31. maja do 11. juna 2023. Posetilo ga je više od 120 000 ljudi. Na našem štandu posebno je bio istaknut časopis Stražarska kula br. 1/2023, „Mentalno zdravlje – Može li Sveto pismo pomoći?“

Špansko izdanje Stražarske kule br. 1/2023, s naslovom „Mentalno zdravlje – Može li Sveto pismo pomoći?“

Ukupno je oko 200 braće i sestara po smenama stajalo na našem štandu i dočekalo više od 20 000 posetilaca sajma. Na ekranima su se smenjivali videi s našeg sajta jw.org, a posetioci su mogli da saznaju kako da pretražuju naš sajt. Podeljeno je skoro 5 500 publikacija i prikazano oko 600 videa. Pored toga, 45 osoba koje su posetile naš štand zatražile su biblijski kurs preko sajta jw.org.

Kada je jedna žena primetila da je glavna tema na štandu mentalno zdravlje, prišla je našoj sestri i rekla joj da njena majka ima mentalne i emocionalne probleme, a da se i sama bori sa anksioznošću i depresijom. Sestra joj je pomogla da preuzme na svoj telefon to izdanje Stražarske kule, kao i brošuru Budi srećan zauvek! Odmah je popunila i onlajn zahtev za biblijski kurs.

Braća i sestre na našem štandu na međunarodnom sajmu knjiga

Jedan psiholog koji je na sajmu dobio primerak Stražarske kule o mentalnom zdravlju je rekao: „Ovaj članak ću dati svojim pacijentima da pročitaju. Sigurno će im značiti informacije i biblijski stihovi u njemu.“ Jednoj ženi kojoj je nedavno umrla majka mnogo je značio članak „Kako preboleti smrt roditelja“, u delu „Unutrašnji mir“, na sajtu jw.org.

Danas se mnogo ljudi bori s mentalnim i emocionalnim problemima i zato je našoj braći i sestrama iz Bolivije bilo drago što su im mogli pružiti utehu i pokazati korisne savete iz Božje Reči, Biblije (Psalam 34:18).