Vrati se na sadržaj

Levo: Dvorana Kraljevstva koju je uništio ovaj tajfun. Desno: Karta na kojoj je prikazano područje pogođeno tajfunom

28. MAJ 2020.
FILIPINI

Sezona tropskih oluja započela snažnim tajfunom Vongfong

Sezona tropskih oluja započela snažnim tajfunom Vongfong

Tajfun Vongfong (na Filipinima poznat i kao Ambo) pogodio je ostrvo Samar 14. maja 2020. To je prva tropska oluja koja je ove godine pogodila zapadni deo Tihog okeana. Ovaj tajfun treće kategorije obrušio se na Samar sa udarima vetra od 185 kilometara na čas. Evakuacija stotina hiljada ljudi bila je otežana zbog mera fizičkog distanciranja koje su vlasti uvele kako bi se sprečilo širenje koronavirusa.

Premda niko od naše braće i sestara nije povređen, 59 njih moralo je da napusti svoj dom. Smešteni su ili u školama koje su pretvorene u skloništa ili u domovima svojih suvernika. Pored toga, 82 kuće naših suvernika su ili uništene ili oštećene. Oštećeno je i pet Dvorana Kraljevstva, a jedna je potpuno uništena. Odbor podružnice na Filipinima formirao je dva Odbora za humanitarnu pomoć koji se brinu za fizičke i duhovne potrebe braće i sestara na pogođenom području.

Nastavićemo da se molimo za našu braću i sestre na Filipinima koji se suočavaju ne samo sa posledicama tajfuna nego i sa pandemijom koronavirusa. Potpuno smo uvereni da će se Jehova, naša „večna Stena“, i dalje brinuti o njihovim potrebama (Isaija 26:4).