Vrati se na sadržaj

27. APRIL 2017.
FILIPINI

Svedoci započeli sa projektom rekonstrukcije nakon super tajfuna Nok-Ten

Svedoci započeli sa projektom rekonstrukcije nakon super tajfuna Nok-Ten

MANILA, Filipini. Jehovini svedoci na Filipinima pokrenuli su ogroman humanitarni projekat kako bi popravili i ponovo izgradili domove koje je oštetio ili uništio super tajfun Nok-Ten (među lokalnim stanovništvom poznat kao „Nina“).

Džejson Dotimas (levo) i Betel Alvarez (desno), članovi građevinske ekipe Svedoka, rade na rekonstrukciji Dvorane Kraljevstva u gradu Polangi, na Filipinima. Obojica su putovali više od 650 kilometara da bi učestvovali u pružanju pomoći

Nok-Ten, tajfun 4. kategorije, 25. decembra 2016. pogodio je i u velikoj meri opustošio filipinsku oblast Bikol. Prema izveštajima, deset osoba je izgubilo život, a preko 390000 objekata je oštećeno. Iako niko od Jehovinih svedoka nije poginuo niti je ozbiljnije povređen, oštećeno je ili potpuno uništeno preko 300 domova Svedoka i 24 objekta koje koriste za svoje sastanke (Dvorane Kraljevstva). Podružnica Jehovinih svedoka na Filipinima oformila je odbor za pružanje humanitarne pomoći u gradu Naga s ciljem da se pruži pomoć porodicama Svedoka pogođenim ovom katastrofom.

„Volonteri su do sada pomagali u popravci 271 doma naših suhrišćana, a popravili su i 22 Dvorane Kraljevstva. Naše građevinske ekipe će i dalje pružati neophodnu pomoć kako bi se popravilo i preostalih 38 domova i dve Dvorane Kraljevstva, a cilj je da se radovi na popravkama završe do aprila 2017“, rekao je Din Jacek, portparol Jehovinih svedoka na Filipinima.

Obnovljene kuće. Zahvaljujući montažnoj gradnji, kuća može biti gotova za šest dana

Vodeće telo Jehovinih svedoka nadgleda međunarodno delo propovedanja, kao i pružanje humanitarne pomoći, a sve se to finansira dobrovoljnim prilozima. U svetu ima više od 8 miliona Jehovinih svedoka, a na Filipinima živi preko 209000.

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 845 524 3000

Filipini: Din Jacek, tel.: +63 2 224 4444