Vrati se na sadržaj

Braća Čavez i Lopez govore pred vatrogascima u vatrogasnoj stanici broj 4, u Koatepekeu, u Gvatemali

23. DECEMBAR 2019.
GVATEMALA

Radionice o praktičnim temama iz Biblije pozitivno uticale na policajce i vatrogasce

Radionice o praktičnim temama iz Biblije pozitivno uticale na policajce i vatrogasce

U maju 2019, vlasti u Gvatemali odobrile su našoj braći da održe nekoliko biblijskih radionica u vatrogasnim i policijskim stanicama. Do sada je 450 vatrogasaca i policajaca učestvovalo u takvim radionicama u gradovima Koatepeke, Kolomba Kosta Kuka, Malakatan i San Rafael Petsal.

Policajci uzimaju publikacije sa kolica s literaturom, nakon jedne od radionica u Kolomba Kosta Kuki, u Gvatemali

Huan Karlos Rodas, starešina koji je učestvovao u ovom programu, kaže: „Više od 15 godina, Jehovini svedoci su proučavali Bibliju sa grupama zatvorenika u tri zatvora u Gvatemali. Uprave tih zatvora su primetile pozitivne promene u ponašanju tih zatvorenika. Zato su preporučile da naša braća osmisle slične biblijske prezentacije koje bi održali pred vatrogascima i policajcima.“

Ove radionice je organizovala podružnica za Srednju Ameriku. One su trajale oko 15 minuta i braća su ih održavala dvaput sedmično. Na njima su obrađivane teme kao što su kako biti u što boljim odnosima s drugima, kako ispoljavati autoritet na pravi način i kako doprineti timskom radu. Braća koja su držala ove prezentacije pripremila su i publikacije sa odgovarajućim temama, puštala su filmove sa našeg veb-sajta i pokazala su kako najlakše pretraživati aplikaciju JW Library.

Jehovinim svedocima je bilo drago što su mogli da naprave ovakve radionice za zaposlene u vatrogasnim i policijskim stanicama. Nadamo se da će ti ljudi nastaviti da traže savete iz Biblije (2. Timoteju 3:16).