Vrati se na sadržaj

17. AVGUST 2018.
INDIJA

Klizišta u jugozapadnoj Indiji odnela živote

Klizišta u jugozapadnoj Indiji odnela živote

Jake monsunske kiše u Kerali, u Indiji, pokrenule su oko 25 klizišta u kojima je poginulo najmanje 75 osoba. Meteorološka služba Indije navodi da je monsun koji je pogodio jugozapadni deo zemlje prouzrokovao neke od najjačih kiša u istoriji tog područja.

Nažalost, naša podružnica u Indiji javlja da je u klizištima nastradao jedan bračni par Svedoka koji su imali oko 60 godina i da su dve osobe koje proučavaju Bibliju ozbiljno povređene i da se sada oporavljaju u bolnici. Pored toga, jedan naš 17-godišnji brat se udavio dok je pokušavao da spase svog komšiju.

Oformljen je lokalni Odbor za humanitarnu pomoć koji će proceniti štetu i organizovati pružanje humanitarne pomoći. Određeno je da se u nekim Dvoranama Kraljevstva organizuje pružanje pomoći. Prvi izveštaji ukazuju da je oštećeno ili uništeno najmanje 46 domova naše braće. Oko 85 porodica (475 objavitelja) privremeno je smešteno kod braće ili svojih rođaka. Neke Dvorane Kraljevstva su trenutno poplavljene. Pošto su obilne kiše najavljene za naredne dane, Odbor za humanitarnu pomoć je u pripravnosti.

Predstavnici podružnice, zajedno s tamošnjim pokrajinskim nadglednikom i skupštinskim starešinama, posetili su braću i sestre kako bi ih utešili i podelili s njima ohrabrujuće reči iz Biblije.

U mislima i molitvama smo sa onima koje je pogodio ovaj razoran monsun. Jedva čekamo dan kada više neće biti ovakvih katastrofa ni bola koji one prouzrokuju (Otkrivenje 21:3, 4).