Vrati se na sadržaj

2. OKTOBAR 2018.
INDONEZIJA

Zemljotres i cunami pogodili indonežansko ostrvo Sulavesi

Zemljotres i cunami pogodili indonežansko ostrvo Sulavesi

U petak, 28. septembra, zemljotres jačine 7,5 stepeni po Rihterovoj skali pogodio je indonežansko ostrvo Sulavesi. Od posledica zemljotresa i cunamija nakon njega, poginulo je 1300 ljudi, od kojih je većina bila iz grada Palua, koji se nalazi u centralnom delu ostrva.

Podružnica u Indoneziji, koja se nalazi u Džakarti, javila je da je zbrinuto svih 80 objavitelja koji žive na pogođenom području. Nekoliko objavitelja je povređeno i zbrinuti su u bolnici. U ovoj prirodnoj katastrofi uništena je kuća jednog brata, a još nekoliko kuća Svedoka ozbiljno je oštećeno. Oštećen je i objekat u kom je skupština u Paluu održavala sastanke.

Odsek za humanitarnu pomoć u podružnici sarađuje s pokrajinskim nadglednikom i skupštinama u blizini pogođenog područja kako bi se pružila humanitarna pomoć. Pošto objavitelji koje je pogodila ova katastrofa nemaju dovoljno vode, hrane i drugih potrepština, podružnica je organizovala da im tri skupštine dopreme sve što im je potrebno. Lokalne starešine brinu o duhovnim, emocionalnim i fizičkim potrebama objavitelja. Član Odbora podružnice, nadglednik Odeljenja za projektovanje i gradnju i pokrajinski nadglednik na ovom području posetiće objavitelje pogođene ovom katastrofom kako bi im pružili utehu i podršku.

Molimo se za našu braću u Indoneziji i uvereni smo da će tokom ovog teškog perioda Jehova za njih biti „utočište i snaga“ (Psalam 46:1).