Vrati se na sadržaj

2. DECEMBAR 2016.
ITALIJA

Uprava zatvora u Italiji obezbedila Jehovinim svedocima prostor za održavanje sastanaka

Uprava zatvora u Italiji obezbedila Jehovinim svedocima prostor za održavanje sastanaka

RIM. Uprava zatvora u gradu Bolate, koji se nalazi 15 kilometara severno od Milana, odala je priznanje Jehovinim svedocima za njihov doprinos društvu tako što im je obezbedila veliku prostoriju koja služi isključivo kao Dvorana Kraljevstva, to jest mesto gde Svedoci održavaju sastanke.

Direktor zatvora, dr Masimo Parizi, rekao je da je cilj zatvora Bolate da pomogne zatvorenicima da se rehabilituju: „Cilj nam je, između ostalog, da zatvorenici povrate nadu, i da bismo to postigli, koristimo razne metode. Smatramo da duhovnost ima veoma važnu ulogu u tome.“ Jehovini svedoci već 13 godina imaju dozvolu da zatvorenicima nude besplatne biblijske kurseve. Dr Parizi o rezultatima kaže: „Sa Svedocima sarađujemo već nekoliko godina i trud koji ulažu da bi proučavali Bibliju sa zatvorenicima doveo je do pozitivnih promena kod nekolicine njih [...] Zato smo smatrali da bi bilo dobro obezbediti prostor u kom bi Svedoci mogli da pomažu zatvorenicima da još više napreduju.“ U poslednjih nekoliko meseci u dva navrata više od 100 zatvorenika prisustvovalo je sastancima Svedoka.

Zatvor Bolate

Kristijan di Blazio, portparol Jehovinih svedoka u Italiji, kaže: „Drago nam je što je uprava zatvora Bolate preuzela inicijativu i dala nam prostor za održavanje sastanaka, čime nam je olakšala pružanje pomoći zatvorenicima. Radujemo se što ćemo i dalje zajedno moći da pomažemo zatvorenicima da izvuku korist iz našeg biblijskog obrazovnog programa koji je prilagođen njihovim duhovnim potrebama.“

Kontakt:

Međunarodni: Dejvid Semonijan, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000

Italija: Kristijan di Blazio, tel.: +39 06 872941