Vrati se na sadržaj

Područje pogođeno ciklonom Idaj u predgrađu grada Beiri u Mozambiku

27. MART 2019.
VESTI IZ SVETA

Ciklon Idaj pogodio jugoistočni deo Afrike

Ciklon Idaj pogodio jugoistočni deo Afrike

U četvrtak, 14. marta 2019, ciklon Idaj je krenuo od Mozambika i prošao kroz Malavi i Zimbabve uništavajući sve pred sobom. Smatra se da je ovo jedna od najgorih oluja na južnoj hemisferi. Ciklon je uništio puteve i objekte, što je uticalo na 2,6 miliona ljudi. Potvrđeno je da je poginulo više od 200 osoba. Među njima su nažalost i naše dve sestre i dva deteta u Mozambiku, kao i 14-godišnji brat u Zimbabveu koji je nastradao u bujici blata koja je odnela njegovu kuću.

Ciklon Idaj je teško oštetio Dvoranu Kraljevstva u Inhamizui, u Mozambiku

Podružnica u Mozambiku izveštava da je oštećeno odnosno uništeno mnogo kuća naše braće, kao i više Dvorana Kraljevstva. Podružnica u Zimbabveu je potvrdila da je u toj zemlji oštećeno 15 domova naše braće i 2 Dvorane Kraljevstva. Podružnica u Malaviju izveštava da su 764 kuće naše braće uništene, a 201 kuća je oštećena. Osim toga, oštećene su i dve Dvorane Kraljevstva u toj zemlji. Oformljeno je ukupno šest Odbora za humanitarnu pomoć, dva u Mozambiku i četiri u Malaviju.

Dvojica naše braće u Malaviju su krovove svojih kuća poduprli granama jer im je ciklon srušio zidove

Saosećamo s našom braćom i sestrama koji su pogođeni ovom prirodnom katastrofom. Molimo se za to da se svi oni uzdaju da će im Jehova dati mir koji im je sada preko potreban (Rimljanima 15:13).