Vrati se na sadržaj

20. APRIL 2020.
VESTI IZ SVETA

Davanje priloga elektronskim putem u vreme pandemije

Davanje priloga elektronskim putem u vreme pandemije

Zbog pandemije koronavirusa, naša braća i sestre u mnogim zemljama morali su da promene način na koji propovedaju i održavaju sastanke. Na mnogim mestima sastanci se ne mogu održavati u Dvoranama Kraljevstva već se to radi putem video-konferencije. Zbog toga su mnogi promenili i način na koji finansijski podupiru propovedanje širom sveta i sada daju priloge onlajn.

Jehovini svedoci u više od 112 zemalja mogu dati priloge onlajn putem stranice donate.pr418.com, koristeći debitne ili kreditne kartice.

Većina objavitelja više ne može davati priloge u Dvorani Kraljevstva i zato su sada mnogi podesili trajni nalog na stranici donate.pr418.com. Naša 74-godišnja sestra Suzan Koen iz Sjedinjenih Država daje priloge upravo na taj način. Ona kaže: „To uopšte nije teško; ako sam ja uspela, onda svako može uspeti. Srećna sam što i dalje mogu davati priloge.“

Brat Edvardo Paiva iz Brazila ranije je smatrao da stranicu donate.pr418.com koriste samo oni koji ne mogu lično dati prilog. On kaže: „Nedavno sam shvatio da je ovo odličan način da se nastavi sa davanjem priloga u vanrednim i kriznim situacijama. Tako možemo izraziti svoju zahvalnost i ljubav u ovim poslednjim danima.“

Brat Gajus Glokentin, nadglednik Knjigovodstva u glavnom sedištu Jehovinih svedoka u Vorviku u Njujorku, kaže: „Veoma je ohrabrujuće videti koliko braća žele da podupiru delo propovedanja. Veoma smo zahvalni za te priloge. Stalno razmatramo mogućnosti smanjenja troškova u našoj organizaciji da bismo novac od priloga koristili na najbolji mogući način. Iako su neki morali da umanje priloge, njihova spremnost da podupiru Jehovinu organizaciju ne jenjava“ (2. Korinćanima 9:7).