Vrati se na sadržaj

Braća i sestre su se širom sveta okupili da bi održali Spomen-svečanost

21. APRIL 2022.
VESTI IZ SVETA

Milioni obeležili godišnjicu Isusove smrti

Milioni obeležili godišnjicu Isusove smrti

Braća u Čileu se srdačno pozdravljaju

U petak 15. aprila 2022, širom sveta su se okupili milioni Jehovinih svedoka i ljudi koje su oni pozvali da zajedno obeleže godišnjicu smrti Isusa Hrista. Ova svečanost je poslednji put održana uživo 2019. godine. Oni koji ove godine nisu mogli uživo da prisustvuju pratili su prenos putem video-veze.

Spomen-svečanost je najvažniji sastanak za Jehovine svedoke. Zbog pandemije koronavirusa ova svečanost se dve godine zaredom održavala preko video-veze. Prošle godine je prisustvovalo više od 21 milion ljudi.

Neki su ove godine po prvi put uživo prisustvovali Spomen-svečanosti. Jedna od njih je i Markenzija Remi sa Haitija, koja se krstila prošle godine. Ona je rekla: „Nemam reči kojima bih opisala koliko sam srećna što sam bila na Spomen-svečanosti u Dvorani Kraljevstva. Osećam da sam deo jedne divne porodice.“

Drago nam je što smo se ove godine mogli okupiti na Spomen-svečanosti. Mnogo smo zahvalni Jehovi Bogu i njegovom Sinu, Isusu Hristu, za ogromnu ljubav koju su pokazali prema nama (Jovan 3:16).

 

Argentina

Bolivija

Brazil

Kambodža

Centralnoafrička Republika

Kukova ostrva (Rarotonga)

Ekvador

Indonezija

Izrael

Japan

Kazahstan

Kosovo

Meksiko

Paragvaj

Peru

Filipini

Poljska

Rumunija

Španija

Tajvan

Ukrajina

Sjedinjene Države

Venecuela