Vrati se na sadržaj

11. OKTOBAR 2019.
VESTI IZ SVETA

Pet godina televizije JW Broadcasting

Pet godina televizije JW Broadcasting

U proteklih pet godina, braća i sestre širom sveta uživali su u mesečnim emisijama na televiziji JW Broadcasting. Dok s nestrpljenjem čekamo emisije koje će biti prikazane tokom službene 2020. i kasnije, pogledajmo neke izuzetne rezultate koji su postignuti od prve emisije emitovane u oktobru 2014. pa naovamo.

Prevedena na 185 jezika. Mesečne emisije su u početku bile emitovane samo na engleskom. Zatim je Vodeće telo u maju 2015. odobrilo da se program prevodi na više od 40 jezika. Danas, svega četiri godine kasnije, program se u proseku prevodi na 185 jezika.

Televizija za sve. Pošto je program namenjen braći i sestrama širom sveta, sve više priloga u emisijama rade timovi iz svih delova sveta. Emisija se obično završi pozdravom neke skupštine koja služi u zabačenom području, na primer negde u Etiopiji, na Islandu, u Mongoliji, na Sajpanu, na Tuvaluu ili u Ugandi. Program televizije JW Broadcasting gleda se u 230 zemalja, uključujući i udaljena područja kao što su Herdovo ostrvo i Makdonaldova ostrva, koja nisu stalno naseljena, a koja se nalaze u blizini Antarktika. Prosečan broj pregleda i preuzimanja tokom prvog meseca izlaženja nove emisije iznosi 8,6 miliona.

Bogat program. Snimi se preko 60 sati materijala, u šta spadaju govori, intervjui, životne priče, novosti i filmovi. Od kada je objavljena prva savremena pesma pod nazivom Najbolji život, muzički spotovi su neizostavan deo mesečnih emisija. Savremene pesme su prevedene na 368 jezika.

Voditelji. U početku su samo članovi Vodećeg tela bili voditelji mesečne emisije. Kasnije su im u tome pomagali i pomoćnici u odborima Vodećeg tela, a ponekad su i sami vodili emisiju. Ukupno je 29 braće vodilo mesečnu emisiju – bilo sami bilo sa drugim bratom.

Izrazi zahvalnosti. Jedan brat iz Sjedinjenih Država koji je doživeo moždani udar čije posledice i dalje oseća, naročito ceni savremene pesme. On je napisao: „Muzika koja jača veru u Jehovu i njegovu Reč unosi vedrinu u moj život i pomaže mi da se nosim sa ovim novim problemom u mom životu. Zadivljen sam koliko mi je ova muzika pomogla da razvijem hrišćanske osobine. Mnogo vam hvala za savremene pesme!“

Nakon što je pogledala mesečnu emisiju za novembar 2016, jedna porodica iz Sjedinjenih Država kojoj je rak oduzeo mladog sina, napisala je: „Plakali smo dok smo gledali spot za pesmu Samo što nije. Osećali smo se kao roditelji koji su prikazani u raju. Kada mislimo da više ne možemo da izdržimo emocionalni bol, Jehova nas uvek podseti da razume kako nam je i da će nam pomoći da se izborimo s problemom. Na tu pesmu zaista gledamo kao na Jehovin odgovor na mnoge naše usrdne molitve.“

Bračni par iz Ukrajine izrazio je svoju zahvalnost za mesečne emisije sledećim rečima: „Zahvaljujući televiziji JW Broadcasting, braća iz Vodećeg tela postala su deo naše porodice!“

Zahvalni smo Jehovi što nam je u pravo vreme pružio našu televiziju, koja doprinosi tome da njegov narod širom sveta bude ujedinjen (1. Petrova 2:17).