Vrati se na sadržaj

Članovi Vodećeg tela iznose svoje govore za Spomen-svečanost: (levo) brat Entoni Moris drži govor za betelsku porodicu putem video-veze; (gore desno) brat Džefri Džekson i (dole desno) brat Mark Sanderson iznose govor iz svoje sobe za skupštine putem video-veze

10. APRIL 2020.
VESTI IZ SVETA

Spomen-svečanost 2020. u podružnici u Sjedinjenim Državama

Spomen-svečanost 2020. u podružnici u Sjedinjenim Državama

U utorak, 7. aprila 2020, u jeku pandemije koronavirusa, Jehovini svedoci su širom sveta obeležili godišnjicu smrti Isusa Hrista. Brat Stiven Let, član Vodećeg tela, rekao je: „Nema tog virusa, nema te pandemije, koja može umanjiti našu zahvalnost za ono što su Jehova i Isus uradili za nas niti oslabiti našu odlučnost da obeležimo taj važan događaj.“ Kako je Spomen-svečanost izgledala ove godine?

Ovo je prvi u seriji izveštaja u našim vestima u kojima će biti reči o tome kako su naša braća i sestre širom sveta ove godine održali Spomen-svečanost u jeku pandemije. Ovaj prvi izveštaj će govoriti o tome kako je ona održana u glavnom sedištu Jehovinih svedoka i u podružnici u Sjedinjenim Državama.

U skladu sa ograničenjima koja su vlasti propisale što se tiče okupljanja, Vodeće telo je odlučilo da napravi program koji će biti dostupan celoj betelskoj porodici. Govor je održao brat Entoni Moris u Vorviku. Svi članovi betelske porodice u Sjedinjenim Državama imali su mogućnost da program prate iz svojih soba. Svima su obezbeđeni hleb i vino kao simboli za ovu svečanost, iako ih uzima samo mali broj njih.

Beskvasni hleb i vino koji su pripremljeni za betelsku porodicu

Članovi betelske porodice imali su mogućnost da se za Spomen-svečanost povežu i sa svojom skupštinom putem video-veze. Osim toga, braća koji su starešine, mogli su na taj način da održe govor.

Bračni par u Betelu u Volkilu održava Spomen-svečanost u svojoj sobi

Mnogi su komentarisali da je ova Spomen-svečanost bila posebna i drugačija od svih kojima su dosad prisustvovali. Premda su fizički bili odvojeni od svojih suvernika, znali su da zajedno s braćom i sestrama širom sveta izražavaju zahvalnost za dva najveća izraza ljubavi koji su pokazali naš Bog Jehova i njegov voljeni sin Isus Hrist (Jovan 3:16; Matej 20:28).