Vrati se na sadržaj

Sastanak u Dvorani Kraljevstva pre izbijanja pandemije koronavirusa

15. OKTOBAR 2021.
VESTI IZ SVETA

Vodeće telo objavilo da će se na nekim područjima ponovo održavati sastanci u našim dvoranama

Vodeće telo objavilo da će se na nekim područjima ponovo održavati sastanci u našim dvoranama

Vodeće telo Jehovinih svedoka je objavilo da će nekoliko podružnica učestvovati u jednom eksperimentalnom programu s ciljem da se ponovo počne sa održavanjem skupštinskih sastanaka u našim dvoranama. Podružnice koje će u ovome učestvovati izabraće Dvorane Kraljevstva na područjima gde je stopa vakcinisanih osoba velika i gde je mali broj zaraženih. Naravno, ceo ovaj projekat sprovodiće se u skladu sa propisima lokalnih vlasti što se tiče okupljanja u zatvorenom prostoru. Ovo obaveštenje je pročitano betelskim porodicama širom sveta u petak, 15. oktobra 2021.

Na osnovu rezultata će se odrediti da li će se i drugim skupštinama odobriti da ponovo održavaju sastanke u dvoranama. U obaveštenju je takođe stajalo da će barem do 1. januara 2022. godine ostati na snazi obustava nekih naših aktivnosti koje podrazumevaju direktan kontakt s ljudima.

Veoma cenimo što Vodeće telo vodi računa o braći i sestrama širom sveta i što ima razuman pristup kada je reč o obnavljanju naših aktivnosti. Molićemo se Jehovi da nas i dalje vodi i da blagoslovi ove odluke (Poslovice 14:16).