Vrati se na sadržaj

15. MAJ 2014.
VESTI IZ SVETA

Jehovini svedoci najavljuju seriju međunarodnih kongresa

Jehovini svedoci najavljuju seriju međunarodnih kongresa

NJUJORK. Jehovini svedoci će održati trodnevne međunarodne kongrese u nekoliko metropola u periodu od juna 2014. do januara 2015. Serija kongresa će početi u Sjedinjenim Državama, a zatim će se nastaviti u Australiji, Grčkoj, Ekvadoru, Engleskoj, Zimbabveu, Južnoj Koreji, Meksiku i Nemačkoj. U istom periodu održaće se i regionalni kongresi, koje Svedoci organizuju svake godine širom sveta.

Serija međunarodnih kongresa počeće 6. juna 2014. na stadionu Ford Fild u Detroitu (Mičigen, SAD). Očekuje se da će doći oko 45500 ljudi, među kojima i 2500 delegata iz drugih zemalja.

Međunarodnim kongresima će prisustvovati delegati iz raznih zemalja, a nekima i misionari koji propovedaju u drugim zemljama. Džejms Ričard Braun, portparol Jehovinih svedoka u njihovom glavnom sedištu u Bruklinu, u Njujorku, izjavio je: „Naši međunarodni kongresi su lepe i radosne prilike. U društvu naših prijatelja i članova porodice prisutni će zajedno s nama uživati u posebnom programu ove serije kongresa.“

Naziv kongresa je „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“. Gospodin Braun je objasnio da će „program istaći glavnu temu Svetog pisma i dva osnovna verovanja Jehovinih svedoka, naime da je Božje Kraljevstvo uspostavljeno 1914. i da je Isus Hrist Kralj tog Kraljevstva. Zato će ovaj kongres obeležiti stogodišnjicu Božjeg Kraljevstva“.

Svedoci pripremaju međunarodnu akciju tokom koje će pozivati ljude da prisustvuju kongresu na najbližoj lokaciji. Kao i na svim njihovim sastancima, ulaz će biti slobodan i neće biti sakupljanja priloga.

Datum i lokaciju kongresa „Tražite najpre Božje Kraljevstvo“ za 2014. možete pronaći na našem zvaničnom veb-sajtu jw.org. Za više informacija, kao i za ime kontakt osobe zadužene za saradnju s medijima, novinari se mogu obratiti podružnici Jehovinih svedoka.

Kontakt:

Međunarodni: Džejms Ričard Braun, Služba za odnose s javnošću, tel.: +1 718 560 5000