Vrati se na sadržaj

10. MAJ 2022.
IZRAEL

Objavljen celokupan prevod Novi svet na savremenom hebrejskom

Objavljen celokupan prevod Novi svet na savremenom hebrejskom

Nedavno su sve skupštine na hebrejskom jeziku na području podružnice u Izraelu obaveštene da će na njihovom jeziku celokupan biblijski prevod Novi svet biti dostupan u digitalnom formatu od 2. maja 2022. Štampani primerci će biti dostupni u septembru ove godine.

Ovo izdanje se sastoji od prevoda hebrejskog dela Svetog pisma objavljenog 2020. godine i revidiranog prevoda grčkog dela Svetog pisma. Prvi put je celokupan prevod Novi svet na savremenom hebrejskom jeziku dostupan u jednom tomu. Prevod hebrejskih knjiga Biblije na savremeni jezik pomaže čitaocima da razumeju izvorni tekst, koji je pisan na starohebrejskom.

Jedan član prevodilačkog tima je zapazio: „Biblijski prevodi na savremeni hebrejski jezik nisu tako lako dostupni, a posebno prevodi hebrejskog dela Biblije. Zato smo presrećni što imamo celokupan prevod Novi svet sa svim izvanrednim odlikama, među kojima su i brojne unakrsne reference, koje će nam pomoći da bolje razumemo Bibliju.“

„Zahvalni smo Jehovi za ovaj divan dar“, kaže jedan član prevodilačkog tima. „Jehovinim svedocima i drugim ljudima koji govore hebrejski sada će biti mnogo lakše da se zbliže s našim nebeskim Ocem“ (Jakovljeva 4:8).