Vrati se na sadržaj

Jehovini svedoci učestvuju u posebnoj akciji u Osaki (levo) i Tokiju (desno gore i dole)

30. JUL 2024.
JAPAN

Jehovini svedoci iz sedam zemalja učestvovali u posebnoj propovedničkoj akciji u Osaki i Tokiju

Jehovini svedoci iz sedam zemalja učestvovali u posebnoj propovedničkoj akciji u Osaki i Tokiju

Od 13. maja do 2. juna 2024, hiljade Jehovinih svedoka iz Japana učestvovalo je u posebnoj propovedničkoj akciji u urbanom području Osake i Tokija. Osim toga, u akciji je učestvovalo još oko 350 Jehovinih svedoka iz Australije, Kanade, Francuske, Nemačke, Južne Koreje, Sjedinjenih Država i sa Novog Zelanda.

U Tokiju i Osaki ima ukupno više od 15 miliona stanovnika. Tamošnja braća i sestre su zajedno sa onima iz drugih zemalja učestvovali u raznim vidovima svedočenja u javnosti. Imali su mnoge lepe razgovore i započeli su mnogo biblijskih kurseva.

Sestra iz Australije u službi sa sestrom iz Japana

Dok je stajala pored kolica s literaturom, jedna naša sestra se molila da razgovara s nekim ko želi da proučava Božju Reč. Ubrzo je prišao jedan čovek i rekao da želi da sazna više o Bibliji. Pošto govori kineski, sestra se dogovorila s braćom koja znaju taj jezik da ga posete. Čovek je prisustvovao sastanku samo dva dana nakon tog prvog razgovora.

Jedna sestra je u službi od kuće do kuće razgovarala s jednom ženom i pokazala joj video Zašto proučavati Sveto pismo? Kad ga je pogledala, žena je o pitanjima koja su postavljena u videu rekla: „I ja sam se isto to pitala!“ Rado je prihvatila biblijski kurs i prisustvovala je sastanku zajedno s našom sestrom.

Braća i sestre iz skupštine Honmači u Osaki dočekuju braću iz drugih zemalja koja su došla da učestvuju u akciji

Akcija je takođe svima koji su učestvovali pružila divnu priliku da uživaju u druženju s braćom i sestrama iz raznih krajeva sveta. Aika, 20-godišnja sestra iz Tacuna u Japanu, kaže: „Bilo je nezaboravno. Veoma sam zahvalna Jehovi što sam mogla da učestvujem u ovoj akciji.“ Starešina po imenu Akihiro je rekao: „Mnogo nas je ohrabrilo što smo sarađivali s braćom i sestrama iz drugih zemalja. To je osvežilo našu službu.“

Veoma smo zahvalni velikom broju braće i sestara koji su se spremno stavili na raspolaganje za ovu posebnu akciju i takoreći klicali na sav glas hvaleći Jehovu (Psalam 110:3; Jezdra 3:11).