Vrati se na sadržaj

23. OKTOBAR 2019.
JAPAN

Tajfun Hagibis, poslednja oluja koja se obrušila na Japan

Tajfun Hagibis, poslednja oluja koja se obrušila na Japan

Tajfun Hagibis, koji je 12. i 13. oktobra 2019. tutnjao Japanom, usmrtio je najmanje 77 ljudi i izazvao ogromne poplave širom te zemlje. Na desetine hiljada domaćinstava je ostalo bez struje i vode. I dalje se traga za nestalima. Smatra se da je ovaj tajfun najjača oluja koja je od 1958. pogodila Japan. U nekim delovima zemlje je palo oko 890 milimetara kiše.

Odgovorna braća su uspela da stupe u kontakt sa svim objaviteljima. Niko od njih nije izgubio život u ovoj oluji, mada je desetoro lakše povređeno. Pored toga, više od 1200 domova naše braće je oštećeno, kao i 23 Dvorane Kraljevstva. Tri dvorane trenutno ne mogu da se koriste jer su poplavljene ili su ostale bez struje. Kongresna dvorana u Točigiju pretrpela je manja oštećenja.

Odbori za humanitarnu pomoć osnovani su u prefekturama Fukušima i Nagano, a kada se proceni koliku je štetu ovaj tajfun izazvao, po potrebi će biti osnovano još takvih odbora. Objaviteljima sa pogođenih područja doprema se hrana i voda. Pokrajinskim nadglednicima koji služe u tim krajevima zemlje poverena je briga o objaviteljima i oni ih hrabre i pružaju im utehu iz Svetog pisma.

Sigurni smo da će Jehova i dalje biti utočište za našu braću i sestre tokom ovog teškog perioda kroz koji prolaze (Psalam 142:5).