Vrati se na sadržaj

Obnovljena Dvorana Kraljevstva koja se nalazi u Hirošimi

7. NOVEMBAR 2018.
JAPAN

Pružanje pomoći žrtvama poplava u Japanu

Pružanje pomoći žrtvama poplava u Japanu

Preko 47000 naše braće i sestara živi na zapadu Japana, koji je u julu 2018. pogođen razornim poplavama. Oko 4900 dobrovoljaca je ubrzo nakon ove katastrofe priskočilo u pomoć i očistilo i popravilo kuće naših suvernika i Dvorane Kraljevstva.

Dobrovoljci iznose otpad iz Dvorane Kraljevstva prikazane na slici na početku članka

Pod nadzorom tri Odbora za humanitarnu pomoć, naša braća i sestre su očistili i popravili devet oštećenih Dvorana Kraljevstva, a u toku je popravka još jedne dvorane. Takođe, 184 doma naše braće je popravljeno ili osposobljeno za korišćenje, a u planu je da se ove godine popravi još 11 domova.

Izgled Dvorane Kraljevstva u Ehimeu pre i posle radova na raščišćavanju otpada

Porodica Abe iz Ehimea nakon što su braća popravila njihovu kuću koja je bila oštećena u poplavi

Taro i Keiko Abe, koji imaju troje dece, samo su jedna od porodica u Ehimeu kojoj je pružena pomoć. Samo tri dana nakon što je njihova porodična kuća poplavljena, braća iz njihove pokrajine započela su s radovima na popravci kuće. Bilo je neophodno staviti novi pod. Takođe, tamošnji Svedoci su im poklonili nove krevete i radne stolove za decu.

Član Vodećeg tela, Džefri Džekson, koji je službeno doputovao u Japan, iskoristio je priliku da ohrabri braću iznoseći govor na posebnom sastanku održanom 20. septembra u Dvorani Kraljevstva u Okajami. Govor je pratilo ukupno 36 691 osoba. U publici je bilo i žrtava tajfuna i zemljotresa koji su u istom tom periodu pogodili Japan. Brat Džekson je u svom govoru rekao da Jehova uvek brine za svoj narod i teši ga u svim nevoljama koje ga snalaze. Takođe je odvojio vreme da porazgovara sa nekim žrtvama ove katastrofe i da im pruži reč utehe.

Naša braća i sestre u Japanu i mi smo zahvalni što smo deo Jehovine organizacije, koja ljubav pokazuje na delu i odražava brigu našeg nebeskog Oca (2. Korinćanima 1:3, 4).

Brat Džefri Džekson, član Vodećeg tela, posetio je sestru u Okajami koja je preživela poplavu koja je u julu 2018. pogodila zapad Japana