Vrati se na sadržaj

Sleva nadesno: Naša braća Džong Van Čoi, Đong Hjan Bak i Ra Jun Kang mašu svojoj porodici pri odlasku na odsluženje civilne službe

23. NOVEMBAR 2020.
JUŽNA KOREJA

Uvedena civilna služba u Južnoj Koreji

Uvedena civilna služba u Južnoj Koreji

Prvi put u istoriji Južne Koreje vlasti su uvele civilnu službu za one koji zbog prigovora savesti ne žele da služe vojni rok. Šezdeset trojica naše braće su 26. oktobra 2020. prihvatila taj vid službe. Oni će tri godine raditi u jednoj od dve zatvorske ustanove u kojima je omogućen takav vid službe. Poslovi na kojima će raditi naša braća obuhvataju pripremu i serviranje hrane, nabavku, održavanje objekata, čišćenje, neke obuke i zdravstvenu zaštitu. Prema trenutnim propisima, nakon dva meseca civilne službe naša braća će posle radnog vremena moći da izađu iz tog objekta da bi prisustvovali hrišćanskim sastancima i učestvovali u službi propovedanja, ali će morati da se vrate do devet sati uveče.

Brat Hjun Su Kim, jedan od 63 naše braće, rekao je: „Iako ova služba nije u skladu sa svim međunarodnim standardima, prihvatio sam je zato što je posao civilnog karaktera i nije u nadležnosti vojne uprave.“

Uvereni smo da će naša mlada verna braća u Južnoj Koreji svojim dobrim delima i dalje donositi hvalu i čast Jehovi (Matej 5:16).

 

Brat Đe Hjuk Park se pozdravlja sa članovima svoje porodice

Brat Sung Đun Li sa svojom porodicom neposredno pre odlaska u civilnu službu (levo). Brat Džong Hun Kim u zagrljaju svojih roditelja (desno)

Brat Džo Kjam Đong odlazi u civilnu službu