Vrati se na sadržaj

7. MAJ 2018.
JUŽNA KOREJA

Jehovini svedoci nudili literaturu tokom olimpijade i paraolimpijade 2018.

Jehovini svedoci nudili literaturu tokom olimpijade i paraolimpijade 2018.

Tokom ovogodišnjih Zimskih olimpijskih i paraolimpijskih igara, održanih 9-25. februara i 9-18. marta u Pjongčangu, braća i sestre u Južnoj Koreji organizovali su posebnu akciju kako bi posetiocima iz svih delova sveta besplatno delili biblijsku literaturu.

U ovoj akciji je učestvovalo više od 7100 braće i sestara iz raznih delova zemlje. Mnogi od njih su došli iz Busana, Gvangjua, Inčona, Seula i Suvona. Neki su doputovali čak sa ostrva Jeju, popularne turističke destinacije udaljene nekih 500 kilometara od Pjongčanga.

Svedoci su postavili 152 kolica s literaturom na 48 lokacija, između ostalog i u olimpijskom parku Gangneung i na olimpijskom trgu u Pjongčangu. Bilo im je dozvoljeno i da izlože publikacije na ulazu u jedan religiozni objekat u olimpijskom selu.

Kolica s literaturom na severnom ulazu u olimpijski park Gangneung

Pored toga, vlasti su dozvolile braći da stoje s literaturom na stanici Gangneung, poslednjoj stanici nedavno otvorene linije brzog voza Gjongang, koji prevozi putnike od Inčona i Seula do Pjongčanga. Na dan otvaranja olimpijskih igara, kroz ovu stanicu je prošlo više od 28000 putnika.

Očekivano je oko 80000 posetilaca iz drugih zemalja i zato su braća pripremila knjige, brošure, časopise i traktate na 20 jezika, uključujući i engleski, kazaški, kineski, korejski i ruski. Braća i sestre koji govore korejski znakovni jezik nudili su filmove na znakovnom jeziku i tako su izrazili dobrodošlicu i svim gluvim osobama koje su došle na paraolimpijadu. Ukupno je uručeno više od 71200 publikacija, uključujući i 22 000 pozivnica za Spomen-svečanost.

Jehovini svedoci u više od 35 zemalja širom sveta koriste preko 300000 kolica s literaturom. To im omogućava da dođu do više ljudi i da potpuno izvrše svoju službu (2. Timoteju 4:5).