Vrati se na sadržaj

Nove kancelarije isturenog prevodilačkog odeljenja za južnoafrički znakovni jezik

29. APRIL 2022.
JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA

Renovirane kancelarije Prevodilačkog odeljenja za južnoafrički znakovni jezik

Renovirane kancelarije Prevodilačkog odeljenja za južnoafrički znakovni jezik

Odeljenje za projektovanje i gradnju u Južnoafričkoj Republici uskoro će završiti renoviranje kancelarija u jednog zgradi u Durbanu. Tamo će se nalaziti istureno prevodilačko odeljenje za južnoafrički znakovni jezik. Podružnica je kupila tu zgradu u martu 2020, a nedugo zatim i stanove u blizini. Prevodioci će se useliti u stanove u maju 2022.

U ovom isturenom odeljenju služi 17 betelskih radnika, a pomaže im 25 spoljnih saradnika koji od kuće rade pola radnog vremena. Kancelarije se nalaze na odličnom mestu jer većina gluvih i nagluvih ljudi, kojih u Južnoafričkoj Republici ima oko 450 000, živi u provinciji Kvazul-Natal, a Durban je na tom području najveći grad. To će olakšati prevodilačkom timu da za sve njih, kao i za 283 gluvih i nagluvih objavitelja u Južnoafričkoj Republici, obezbede što kvalitetnije publikacije.

Brat Sibusiso Mzizi, koji pomaže prevodilačkom timu za južnoafrički znakovni jezik, kaže: „Verujemo da će to što se tim nalazi na novoj lokaciji mnogo značiti gluvima na području i da će sve to doprineti jačanju skupština na znakovnom jeziku.“

Zahvalni smo Jehovi što blagosilja ovaj građevinski projekat i sve drugo što radimo za gluve u Južnoafričkoj Republici (Psalam 127:1).