Vrati se na sadržaj

5. AVGUST 2019.
KAMERUN

Jehovini svedoci objavili grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na basa jeziku

Jehovini svedoci objavili grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na basa jeziku

Jehovini svedoci su objavili grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na basa jeziku u petak 2. avgusta 2019, na regionalnom kongresu u Duali, u Kamerunu. Na ovom prevodu se radilo 18 meseci. Ovo je prvi put da su Jehovini svedoci preveli Bibliju na neki od starosedelačkih jezika koji se govore u Kamerunu.

Brat Piter Kaning, član Odbora podružnice u Kamerunu, objavio je izlaženje Biblije prvog dana regionalnog kongresa u Kongresnoj dvorani u Logbesu pred 2015 prisutnih.

Pre nego što je izašao grčki deo biblijskog prevoda Novi svet na basa jeziku, braća i sestre sa ovog govornog područja mogli su da čitaju samo prevode koji su bili skupi i teški za razumevanje. Jedan član tima za prevod na basa jezik objašnjava: „Ovo novo izdanje će pomoći objaviteljima da bolje razumeju Bibliju. Ojačaće njihovu ljubav prema Jehovi i njegovoj organizaciji.“

Procenjuje se da oko 300000 ljudi u Kamerunu govori jezik basa. Na području koje nadgleda podružnica u Kamerunu ima 1909 objavitelja koji govore ovaj jezik.

Uvereni smo da će ovaj tačan i razumljiv prevod pomoći čitaocima da uvide da je „Božja reč [...] živa“ (Jevrejima 4:12).