Vrati se na sadržaj

4. SEPTEMBAR 2019.
KENIJA

Jehovini svedoci objavili biblijski prevod Novi svet na jezik luo u Keniji

Jehovini svedoci objavili biblijski prevod Novi svet na jezik luo u Keniji

U petak, 30. avgusta 2019, na regionalnom kongresu u Kisumuu, u Keniji, Jehovini svedoci su objavili biblijski prevod Novi svet na jeziku luo. Brat Remi Pringl, član Odbora podružnice u Keniji, objavio je ovaj prevod prvog dana kongresa. Program je pratila ukupno 2481 osoba, neki uživo, a neki putem video-veze na dve druge lokacije.

Prevođenje je trajalo otprilike tri godine. Jedan od članova prevodilačkog tima je rekao: „Ovo izdanje će imati ogroman uticaj na braću i sestre koji već dugo čekaju da vide ovaj prevod Biblije na jeziku luo. Većina porodica u našim skupštinama nije mogla da priušti Bibliju za svakog člana domaćinstva, tako da je divno što će od sada svako imati primerak za sebe. Osim toga, odlika ovog prevoda je i savremeni jezik tako da će objavitelji više uživati u ličnom i porodičnom proučavanju.“

Biblijski prevod Novi svet preveden je, u celosti ili delimično, na 184 jezika, a od toga je na 25 jezika urađena kompletna revizija na temelju engleskog izdanja iz 2013. Sigurni smo da će ovaj prevod na luo jeziku i te kako koristiti objaviteljima u Keniji i šire koji govore luo a kojih ima skoro 1800. Uz njega će moći da još bolje upoznaju Jehovu, kao i da prenose dobru vest ljudima koji govore ovaj jezik a kojih ima preko pet miliona (Matej 24:14).