Vrati se na sadržaj

Levo: program za posvećenje objekata održan je u jednoj iznajmljenoj sali. Desno: dva objekta koja će se koristiti za održavanje škola

19. NOVEMBAR 2019.
KENIJA

Posvećenje novih objekata za naše škole u Keniji

Posvećenje novih objekata za naše škole u Keniji

Novi objekti u kojima će se održavati škole u okviru naše organizacije posvećeni su 9. novembra 2019. u gradu Eldoretu, u Keniji. Brat Bengt Olson, član Odbora podružnice u toj zemlji, održao je govor za posvećenje pred 1199 prisutnih, među kojima je bilo i 500 specijalnih punovremenih slugu koje su došle iz svih krajeva Kenije. U objektima ukupne površine od 433 kvadratna metra održavaće se Škola za objavitelje Kraljevstva (SKE) i Škola za pokrajinske nadglednike i njihove supruge. Planirano je da godišnje najmanje četiri razreda završe Školu za objavitelje Kraljevstva.

Novi prostor koji će se koristiti za potrebe ovih škola sastoji se od dve adaptirane zgrade koje su u vlasništvu podružnice. Nekadašnji misionarski dom je renoviran i sada se u toj zgradi nalaze vešernica, kuhinja i trpezarija, a jedna Dvorana Kraljevstva je preuređena u učionicu. S radovima na renoviranju objekata započelo se 1. aprila 2019. i većina radova je završena do 9. septembra.

Govoreći o značaju pomenutih škola, brat Olson je rekao: „Područje istočne Afrike ima izvanredan potencijal za porast u stvaranju učenika. Sigurni smo da će obuka koju će polaznici ovih škola dobiti odigrati važnu ulogu u tom porastu, dok se ljudi stiču ka Jehovinoj gori“ (Mihej 4:1).