Vrati se na sadržaj

Novi objekti isturenog prevodilačkog odeljenja za jezik vajunaiki u Rioači, u Kolumbiji

30. MAJ 2023.
KOLUMBIJA

Preseljenje isturenog prevodilačkog odeljenja za jezik vajunaiki u Kolumbiji

Preseljenje isturenog prevodilačkog odeljenja za jezik vajunaiki u Kolumbiji

Dana 18. marta 2023. posvećeni su novi objekti isturenog prevodilačkog odeljenja za jezik vajunaiki u Rioači, u Kolumbiji. Procenjuje se da jezikom vajunaiki govori 700 000 ljudi, što ga čini najzastupljenijim domorodačkim jezikom u Kolumbiji i Venecueli.

Ranije se istureno prevodilačko odeljenje nalazilo u dve iznajmljene kuće. Nije bilo dovoljno prostora, struja je bila nestabilna, a ni telefon i internet nisu bili pouzdani. Da bi se obezbedili odgovarajući objekti, podružnica u Kolumbiji je kupila i renoviranala kompleks od šest stanova u jednom naselju. U ovim zgradama se nalaze i stanovi i kancelarije za prevodilački tim. Projekat je odobren u oktobru 2022. a završen u januaru 2023.

Brat Huan Felipe Rodrigez, član Odeljenja za projektovanje i gradnju, objašnjava zašto je ova promena dobra: „U ovim novim objektima imamo savremenu opremu za snimanje, dovoljno prostora za timski rad, bolju internet konekciju i generator pošto često nestaje struja.“

Troje prevodilaca za jezik vajunaiki u novoj kancelariji

Prevođenje biblijskih publikacija na vajunaiki počelo je 1998. Sada 14 braće i sestara učestvuje u prevođenju. Oko 400 objavitelja služi u 20 skupština na jeziku vajunaiki.

Srećni smo kad vidimo kako Jehovina organizacija pomaže ljudima iz svih naroda da se približe Bogu (Jakovljeva 4:8).