Vrati se na sadržaj

15. NOVEMBAR 2018.
MEKSIKO

Prirodne katastrofe pogodile Meksiko

Prirodne katastrofe pogodile Meksiko

Dana 23. oktobra, Meksiko su zadesile dve prirodne katastrofe, tropska oluja Visente i uragan Vilja. Visente je na jugu Meksika prouzrokovao velike poplave i aktivirao klizišta i tako odneo 11 života. Obilne padavine koje je prouzrokovao uragan Vilja pogodile su meksički deo obale Tihog okeana. Vetar je duvao brzinom od 193 kilometara na čas, zbog čega je 4250 ljudi bilo primorano da napusti to područje.

U izveštaju podružnice u Srednjoj Americi, koja nadgleda naše aktivnosti u Meksiku, navodi se da niko od naše braće i sestara nije nastradao niti je povređen tokom ovih oluja. Međutim, u meksičkoj državi Najarit, 118 objavitelja je evakuisano i smešteno u područje na većoj nadmorskoj visini. U državi Sinaloa, poplavljeno je nekoliko kuća naše braće, kao i jedna Dvorana Kraljevstva. U državi Mičoakan, poplavljeno je pet kuća naše braće. Braća i sestre iz pogođenog područja već su očistili poplavljene kuće i Dvoranu Kraljevstva i izvršili neke popravke.

Molimo se za to da naša braća i sestre u Meksiku koji su pogođeni ovim prirodnim katastrofama nastave da istrajavaju i da uvek imaju na umu nadu u budućnost u kojoj prirodne katastrofe neće postojati (2. Korinćanima 6:4).