Vrati se na sadržaj

Brat Sai Ašer drži govor za Spomen-svečanost

21. APRIL 2021.
MJANMAR

Spomen-svečanost 2021 – Mjanmar

Spomen-svečanost održana putem telefona u vreme građanskih nemira

Spomen-svečanost 2021 – Mjanmar

Od februara 2021, u Mjanmaru traju građanski nemiri. Nekoliko sedmica pre Spomen-svečanosti, došlo je do oružanih sukoba u raznim delovima te zemlje. Zbog toga je većina od 5102 objavitelja izgubila pristup internetu, tako da su program pratili preko telefona.

U jednom gradu je na dan Spomen-svečanosti došlo do žestoke pucnjave. Vojnici su pretraživali domove kako bi pronašli pobunjenike. Naša braća su utehu našla u rečima godišnjeg stiha iz Isaije 30:15, gde stoji da treba da sačuvamo mir i pouzdanje u Jehovu. Oni su ostali u svojim kućama, trudili se da budu tihi, prigušili svetla i tako su u miru održali Spomen-svečanost. Uprkos nemirima, u ovoj skupštini je zabeležen najveći broj prisutnih na Spomen-svečanosti do sada. Mnogi su pratili program putem telefona.

Ukupan broj prisutnih na Spomen-svečanosti u Mjanmaru bio je 11 877, što je za skoro 14 procenata više u odnosu na prethodni najveći broj prisutnih u 2019.

Dve sestre putem interneta prate govor za Spomen-svečanost na tabletu. Zvuk prenose putem zvučnika tako da i oni koji prate putem telefona mogu da čuju

Uvereni smo u to da se naš nebeski Otac, Jehova Bog iskreno raduje kada vidi koliko su naša braća odlučna da mu služe uprkos građanskim nemirima (Poslovice 27:11).