Vrati se na sadržaj

9. MART 2023.
MOZAMBIK

Objavljen grčki deo Svetog pisma na jeziku ronga

Objavljen grčki deo Svetog pisma na jeziku ronga

U nedelju 5. marta 2023, grčki deo biblijskog prevoda Novi svet objavljen je na jeziku ronga tokom jednog posebnog sastanka na državnom stadionu Zimpeto, u glavnom gradu Mozambika, Maputu. Skupu je prisustvovalo 3 150 ljudi, a izlaženje ovog prevoda objavio je brat Kastro Salvado, član Odbora podružnice u Mozambiku. Od kad je počela pandemija, ovo je prvi skup u Mozambiku povodom objavljivanja Biblije koji je održan uživo. Svi koji su bili na ovom skupu dobili su štampane primerke Biblije.

Ronga je maternji jezik za najmanje 618 000 ljudi i govori se u provinciji Maputo u Mozambiku. Na ovom jeziku postoje i drugi biblijski prevodi, ali u nekima od njih se koristi zastareli način pisanja reči, pa ih većina čitalaca ne razume.

Jedan prevodilac koji je učestvovao u radu na ovom novom prevodu kaže: „Veoma sam zahvalan za ovu Bibliju. Znam da su i braća i sestre srećni što imaju jednostavan i lako razumljiv prevod. Dok ga budemo čitali, imaćemo osećaj da Jehova govori našem srcu.“

Radujemo se s našom braćom zbog izlaženja ovog novog prevoda i molimo se da Jehova i dalje blagosilja propovedanje na jeziku ronga (Rimljanima 12:15).