Vrati se na sadržaj

23. OKTOBAR 2018.
NIGERIJA

Obilne sezonske kiše izazvale poplave u Nigeriji

Obilne sezonske kiše izazvale poplave u Nigeriji

Obilne sezonske kiše izazvale su poplave u Nigeriji, prvenstveno u cetralnim i južnim delovima zemlje. Izlile su se reke Benue i Niger, dva velika plovna puta u toj zemlji, zbog čega su svoje domove napustile hiljade ljudi, a preko 100 osoba je izgubilo život.

Prema prvim izveštajima, niko od naših suvernika nije nastradao niti je povređen, ali najmanje 2000 njih moralo je da napusti svoje domove, a među njima je više od 1000 onih kojima je potrebna humanitarna pomoć. Većina onih koji su napustili svoj dom smešteni su kod suvernika koji žive na području koje nije pogođeno ovom prirodnom nepogodom.

Osnovan je Odbor za humanitarnu pomoć koji će se postarati da braća budu zbrinuta i u materijanom i u duhovnom pogledu. Dvojica članova Odbora podružnice, zajedno sa pokrajinskim nadglednikom i braćom iz Službenog odeljenja i Lokalnog odeljenja za projektovanje i gradnju, posetili su objavitelje na pogođenom području kako bi im pružili podršku.

I pored svih nevolja koje je ova prirodna katastrofa nanela našoj braći, Jehova, naš nebeski Otac, i dalje je „tvrđava njihova u vreme nevolje“ (Psalam 37:39).