Vrati se na sadržaj

Sleva nadesno: Rustam Dijarov, Jevgenij Ivanov sa suprugom Olgom i Sergej Klikunov

21. OKTOBAR 2021. | AŽURIRANO: 26. DECEMBRA 2022.
RUSIJA

AŽURIRANA VEST – DODATNA KAZNA | Ne gube radost iako su već duže vreme u zatvoru i kućnom pritvoru

AŽURIRANA VEST – DODATNA KAZNA | Ne gube radost iako su već duže vreme u zatvoru i kućnom pritvoru

Dana 22. decembra 2022, Četvrti kasacioni sud opšte nadležnosti izrekao je dodatnu kaznu braći Rustamu Dijarovu i Sergeju Klikunovu, kao i bratu Jevgeniju Ivanovu i njegovoj supruzi Olgi. Sudija je presudio da nakon isteka njihove zatvorske kazne neće smeti da napuste Astrahan. Naša tri brata i sestra su zasedanje suda pratili iz istražnog zatvora putem video-veze.

U četvrtak 3. marta 2022, Viši sud u Astrahanu je odbacio žalbu braće Rustama Dijarova i Sergeja Klikunova, kao i brata Jevgenija Ivanova i njegove supruge Olge. Svi će oni i dalje ostati u zatvoru.

Pregled događaja

  1. 25. oktobar 2021.

    Trusovski okružni sud u Astrahanu osudio je brata Rustama, Jevgenija i Sergeja na osam godina zatvora. Jevgenijeva supruga Olga osuđena je na tri i po godine zatvora. Sva trojica braće su već bila u pritvoru. Olga je odmah nakon izricanja presude sprovedena u zatvor.

  2. 11. jun 2020.

    Rustam, Jevgenij i Sergej su poslati u istražni zatvor, a Olgi je određen kućni pritvor

  3. 9. jun 2020.

    Više od 100 policajaca izvršilo je pretres kuća 27 porodica Jehovinih svedoka u Astrahanu. Rustam, Jevgenij, Olga i Sergej su zadržani u pritvoru

  4. 8. jun 2020.

    Protiv Rustama, Jevgenija, Olge i Sergeja pokrenut je krivični postupak. Sva trojica braće optužena su za organizovanje i finansiranje ekstremističkih aktivnosti. Olga je optužena za učestvovanje u ekstremističkim aktivnostima

Optuženi

Zaista je utešno znati da je Jehova uvek uz svoje verne sluge u vreme nevolje (Psalam 139:5, 10).