Vrati se na sadržaj

Brat Oleg Postnjikov sa suprugom Agnesom

23. DECEMBAR 2021.| AŽURIRANO: 29. AVGUSTA 2023.
RUSIJA

AŽURIRANA VEST – NEPOVOLJNA PRESUDA | Jehova pomaže bratu i sestri Postnjikov da sačuvaju mir

AŽURIRANA VEST – NEPOVOLJNA PRESUDA | Jehova pomaže bratu i sestri Postnjikov da sačuvaju mir

Dana 23. avgusta 2023, Birobidžanski okružni sud Jevrejske autonomne oblasti proglasio je krivima brata Olega Postnjikova i sestru Agnesu Postnjikovu. Brat Oleg je osuđen na pet i po godina uslovne kazne zatvora, a sestra Agnesa na četiri i po godine. Oni za sada neće morati da idu u zatvor.

U utorak 11. oktobra 2022, Viši sud Jevrejske autonomne oblasti poništio je presudu brata Olega Postnjikova i sestre Agnese Postnjikove. Njihov slučaj će biti vraćen na sud radi ponovnog razmatranja.

Dana 25. aprila 2022, Birobidžanski okružni sud Jevrejske autonomne oblasti proglasio je krivima Olega i Agnesu. Brat Oleg je osuđen na pet i po godina uslovne kazne zatvora, a sestra Agnesa na pet godina uslovne kazne. Oni za sada neće morati da idu u zatvor.

Pregled događaja

  1. 12. februar 2021.

    Federalna služba bezbednosti pokrenula je krivični postupak protiv Agnese. Bračni par Postnjikov je optužen za formiranje „kriminalne“ grupe i promovisanje njenih „ekstremističkih“ ciljeva. Oboma im je zabranjeno da napuštaju mesto boravka, bankovni računi su im blokirani, a imena su im stavljena na ruski spisak terorista

  2. 12. februar 2020.

    Federalna služba bezbednosti pokrenula je krivični postupak protiv Olega

Optuženi

Ovi primeri potvrđuju da Jehova priprema svoj narod da uspešno prebrodi razne kušnje. Nastavimo svi da se uzdamo u Jehovu i njegovu ljubav i vernost (Psalam 115:1).