Vrati se na sadržaj

Sleva nadesno: brat Aleksandar Prijanikov, sestra Venera Dulova i sestra Darja Dulova

27. JANUAR 2020. | AŽURIRANO: 9. FEBRUARA 2024.
RUSIJA

AŽURIRANA VEST – ODBIJENA ŽALBA | Ruski sud osudio brata Prijanikova i sestre Veneru i Darju Dulovu

AŽURIRANA VEST – ODBIJENA ŽALBA | Ruski sud osudio brata Prijanikova i sestre Veneru i Darju Dulovu

Dana 8. februara 2024, Sverdlovski okružni sud odbacio je žalbu brata Aleksandra Prijanikova i sestre Venere Dulove. Njihove uslovne kazne zatvora sada su pravosnažne. Oni za sada neće morati da idu u zatvor. Slučaj protiv sestre Darje Dulove je odbačen zbog toga što je imala ispod 18 godina u periodu kad je navodno počinila prekršaj i do sada je slučaj već zastareo.

Dana 14. marta 2023, Vrhovni sud Ruske federacije je promenio odluku kojom je poništena presuda protiv brata Aleksandra Prijanikova i sestara Venere i Darje Dulove. Njihov slučaj će se ponovo razmatrati na apelacionom sudu.

U utorak 15. marta 2022, Sverdlovski okružni sud je poništio presudu protiv Aleksandra, Venere i njene ćerke Darje. Međutim, sve troje i dalje mogu biti proglašeni krivima u zasebnim krivičnim postupcima.

U ponedeljak, 27. januara 2020, Gradski sud u Karpinsku osudio je Aleksandra, kao i Veneru i Darju. Aleksandar je osuđen na uslovnu kaznu od dve i po godine, Venera na dve godine, a Darja na godinu dana uslovne kazne. Oni neće ići u zatvor, ali će zato biti na uslovnoj slobodi koja će trajati onoliko vremena na koliko su osuđeni. Sve troje će uložiti žalbe na presudu.